fbpx
Annonce

Avis: Leipzig vil sende Ilaix Moriba væk til januar

FCBARCELONA.DK - 17.12.21

// Ilaix Moriba

Den unge Ilaix Moriba var et af sommerens helt store samtaleemner. Barca ville gerne forlænge med ham, men hans krav var for store og det betød et skifte til Leipzig. Her har La Masia-spilleren haft det svært.

Ialix var ikke tilfreds med det som Barca tilbød ham i sommer og derfor valgte han efter stor polemik at tage til tyske Leipzig, hvor pengene var større. Hjemme i Barcelona rasede præsident Joan Laporta, for han havde forventet lidt mere taknemmelighed fra Ilaix, der har fået hele sin fodboldopdragelse i klubbens akademi La Masia.

For Ilaix var pengene dog vigtigere end klubfølelsen og derfor endte det med et skifte til Leipzig. Her håbede Ilaix at kunne fortsætte den flotte udvikling, som han lagde ud med under den daværende træner Ronald Koeman.

Artiklen fortsætter under billedet
ps5 art


Sådan er det slet ikke gået. Her midt i december er Ilaix blot noteret for 100 minutters spilletid, fordelt på seks kampe. Han har slet ikke levet op til forventningerne og noget tyder på, at tyskerne er ved at miste troen på ham.

Ifølge den tyske avis Bild, overvejer Leipzig at sende Ilaix til en anden klub til januar, når transfervinduet åbner. Det skal ske på en lejeaftale i håbet om, at den 18-årige midtbanespiller kan få noget spilletid og komme tilbage på sporet.

Der er næppe tvivl om, at man havde set meget mere til Iliax på banen, hvis han var blevet i Barcelona. Koeman havde store forventninger til ham og Xavi ville med stor sandsynlighed også have brugt ham en del, som han gør med de andre unge spillere i klubben.

Ilaix kan bruges som eksempel for andre La Masia-spillere, der fristes af tilbud fra andre klubber. Det er slet ikke nemt at triumfere i udlandet i en meget ung alder, noget som Ilaix har lært på den hårde måde.

.:FORSIDE:.