fbpx

Avis: Ledelsen har opgivet at sænke Barca-duos løn

Peter Vyff - 23.06.23

// Ter Stegen // Frenkie de Jong

Siden Joan Laporta tog over for snart to år siden, har der været fokus på at sænke Barcas massive lønudgifter. Ledelsen har dog angiveligt måtte opgive at forhandle lavere lønninger til Ter Stegen og De Jong, som de eneste to på holdet.

Det er efterhånden blevet helt tydeligt, hvor dårligt Barca blev drevet under den forhenværende præsident, Josep Maria Bartomeu. Catalaneren udstedte flere store kontrakter og forlængelser i hans tid på Camp Nou, hvilket er noget den nuværende ledelse stadig forsøger at få styr på.

Barca skal eftersigende sænke lønbudgettet med 200 mio. euro i forhold til sidste sæson, hvortil der allerede er fundet en stor besparelse, eftersom Gerard Piqué stoppede karrieren i efteråret. Catalanerne skal heller ikke udbetale løn til Sergio Busquets og Jordi Alba efter sommerpausen samtidig med, at Antoine Griezmann heller ikke belaster økonomien længere.

Artiklen fortsætter under annoncen


Ledelsen er derfor allerede nået i bestræbelserne på at sænke lønnen, og faktisk så langt at man nu ifølge avisen Sport skulle have opgivet af reducere lønnen for Marc-André ter Stegen og Frenkie de Jong. Barca-duoen er ellers de eneste tilbageværende spillere med kontrakter fra Barteomeus regeringsperiode, hvilket også betyder, at de nogle af de bedst betalte på holdet.

Begge spillere har dog også vist sig som værende instrumentale i Barcas forandring på banen, især Ter Stegen som netop har overstået en historisk stærk sæson. Og netop deres betydning for holdet skulle eftersigende være årsagen til, at ledelsen har opgivet at sænke deres løn.

Joan Laporta skulle ellers have afholdt flere samtaler med spillerne i løbet af det sidste års tid, uden at parterne dog har kunne blive enige om noget. Selvom det nu heller ikke længere lader til at være en prioritet, så er det angiveligt et emne, der fortsat er oppe til diskussion på Camp Nou, og det er derfor ikke utænkeligt at der findes frem til en gensidig aftale i fremtiden.

.:FORSIDE:.