fbpx

Avis afslører Leo Messis krav i sommeren 2020

FCBARCELONA.DK - 22.09.22

// Lionel Messi // Josep Maria Bartomeu

Leo Messis sidste par sæsoner i Barca var noget turbulente og nu afslører avisen Mundo, hvad argentineren krævede for at forlænge, da han forhandlede med daværende præsident Bartomeu i 2020 - en forlængelse der aldrig blev til noget.

Forholdet mellem Messi og Bartomeu blev mere og mere anstrengt med tiden. Udadtil holdt de begge en pæn mine, men efterfølgende er det kommet frem, at Messi følte sig dårligt behandlet af klubbens daværende præsident og endda løjet overfor.

Op til sommeren 2020 var der forhandlinger om en forlængelse, et år inden at Messis kontrakt udløb. Dengang endte det hele op i ingenting og det endte med det berømte interview hvor Messi fastslog, at han ville forlade klubben på grund af Bartomeu.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Barca-præsidentens svar var, at det kunne Messi ikke og for at undgå et uskønt forløb i en retssal, valgte Messi at bide tænderne sammen og spillle en sæson mere.

Nu har den spanske avis Mundo, ikke at forveksle med den catalanske sportsavis Mundo Deportivo, fået fat i en række fortrolige mails og dokumenter fra dengang. Her ser man blandt andet hvilke krav Messi stillede for at forlænge.

Forhandlingerne begyndte få måneder inde i coronapandemien og inden at Barcas økonomi for alvor var blevet ramt så massivt, som det skete sæsonen efter.

Her er noget af det som Messi krævede:
- Han ville kun forlænge til 2023 og at han selv ville bestemme om der skulle forlænges med et år yderligere.
- Han var klar til at gå 20% ned i løn, men skulle skulle kompenseres med 10% de følgende to år
- En privat loge på Camp Nou til hans og Luis Suarez´ familier
- Et privatfly til jul så familie kunne rejse hjem til Argentina
- En bonus på 10 mio. euro for forlængelsen

Det lykkedes ikke at blive enige om en forlængelse og senere på sommeren besluttede Messi så, at han ville væk, hvilket altså ikke lykkedes.

Den 30. juni 2021 udløb hans kontrakt, men i mellemtiden var Joan Laporta kommet til som ny præsident. Der blev forhandlet om en ny kontrakt, hvor Messi var klar til en 50% lønnedgang for at hjælpe klubben. Økonomien var dog i sådan en slem forfatning, at Laporta måtte kaste håndklædet i ringen og meddele Messi, at det ikke var muligt at beholde ham. Resultatet blev en tårervædet afsked og et skifte til PSG.

.:FORSIDE:.