fbpx
Annonce

Araújo: 'Nogle gange ser jeg otte kampe på en weekend'

Simon Arun Vrábel - 02.06.23

// Ronald Araujo

Ronald Araújos dedikation for at blive en succes med Barca er på mange måder beundringsværdig, og i sit seneste interview fortæller han om, hvor meget fodbold hans ser i fritiden for at forberede sig før kampene og forbedre sig efterfølgende.

I dagens moderne fodbold bruger professionelle fodboldspillere mange timer på video for at kunne yde deres bedste til kampene og i sit seneste interview fortæller Ronald Aráujo hvordan han bruger stort set al sin fritid foran fjernsynet.

Det er i et interview med The Athletic, at forsvarsspilleren fra Uruguay fortæller hvordan han gør alt hvad kan overhovedet kan for at udleve sit potentiale. I samme interview fortæller den 24-årige forsvarsspiller også om, hvor stor en forskel Xavi har gjort for klubben siden sin ankomsten i november måned 2021.

Artiklen fortsætter under annoncen


'Generelt set så ser jeg rigtig mange videoer. Før kampene, hvis jeg er hjemme sammen med en kammerat, så ser vi videoer af de angribere, som jeg skal møde i den kommende weekend. Jeg ser også materiale med fløjspillerene og hvis der er en 10’er på holdet, som også angriber, så ser jeg også videoer af ham. Jeg plejer at lære, hvilken fod de foretrækker at bruge, om de ofte skærer ind i banen og hvordan de spiller', indleder den høje forsvarsspiller.

'Jeg forsøger at analysere så meget som jeg overhovedet kan inden kampene, og efterfølgende venter jeg gerne 2-3 dage inden jeg ser videoerne igen. Når jeg så ser videoerne igen, er det for at se, hvor mange af tingene jeg gjorde rigtig og hvor mange ting jeg gjorde forkert. Generelt så ser jeg rigtig meget fodbold når jeg ikke træner og i weekenden kan jeg godt se otte kampe. Når jeg bare sidder foran fjernsynet hele dagen, bliver min kone nogle gange sur’, griner Araújo inden han afslutningsvis fortæller om den betydning som Xavis ankomst til klubben har haft for ham.

'Xavi har formået at genskabe klubbens fodboldfilosofi, og vi har alle sammen lært rigtig meget fra ham. Xavi har den filosofi som klubben har tabt i de senere år. I dag er alle vores træningsøvelser med bolden, og det giver jo god mening, når vi spiller fodbold. Ofte er det øvelser som går så hurtigt, at man knap kan nå at tænke inden man reagerer, og det gør os alle sammen til bedre fodboldspillere'.

Ronald Araújo har været én af de bærende kræfter på Xavis mesterskabshold i denne sæson, og det er kun på grund af skader, at den uruguayske forsvarsspiller er noteret for 2602 minutter fordelt på 31 kampe.

.:FORSIDE:.