Angrebet skuffede fælt i kampen mod Girona

Simon Arun Vrábel - 29.01.23

// Girona

I fraværet af Lewandowski og Ferran Torres var der brug for at de resterende angribere trådte i karakter i kampen mod Girona, men Ansu Fati og Raphinha begge skuffede fælt, mens Dembélé blev skadet i første halvleg.

Med både Robert Lewandowski og Ferran Torres ude med karantæne betød det, at de resterende angribere kunne se frem til fuld spilletid i kampen mod Girona, men det det betød samtidig også at afhængigheden af de startende angribere var stor. Desværre levede angrebet langt fra op til opgaven og ved kampens slutfløjt havde Xavi skiftet hele angrebet ud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lørdag eftermiddag var Barca taget nordpå for at besøge Girona i den 19. spillerunde og op til kampen var det sikkert ikke meget tid Xavi havde brugt på at sammensætte angrebet. Med afgangen af Memphis Depay er der nemlig kun fem førsteholdsangribere tilbage i truppen og to af dem – Robert Lewandowski og Ferran Torres – sad ud med karantæne. Det betød at catalanerne startede med Raphinha, Ansu Fati og Dembélé.

Dembélé som ellers har været inde i en rigtig god periode, måtte dog desværre lade sig skifte ud allerede efter 26 minutter og i mangel på andre angribere, kom Pedri i stedet på banen. Indtil da, havde Dembélé ellers spillet som man plejede at se ham efter årsskiftet. Hurtig på fødderne og konstant en trussel for sin modstander. Udskiftningen af franskmanden gjorde dog, at afhængigheden af Ansu Fati og Raphinha steg yderligere.

Ingen af de to angribere formåede dog at træde i karakter lørdag eftermiddag. Ansu Fati havde ellers flere forsøg på mål men som kampen skred frem blev han mere og mere modløs. Halvvejs i anden halvleg tog den unge angriber den ene forkerte beslutning efter den anden og konsekvensen blev, at Baldé kom på banen i det 81. minut i jagten på 2-0 målet, som reelt ville lukke kampen.

Kort efter var det Raphinhas tur til at blive afløst af Frank Kessié og hvor Baldé gik direkte ind på Ansu Fatis plads i angrebet, så var Kessiés rolle mere taktisk. Den stærke midtbanespiller kom i højere grad på banen for at deltage i det defensive spil, mens hverken Raphinha eller Ansu Fati kunne være tilfredse med deres indsats lørdag eftermiddag. Der er derfor ingen tvivl om, at begge angribere er sultne efter at en ny og bedre indsats, når holdet på onsdag rejser til Sevilla for at møde Real Betis.