fbpx
Annonce

Baldes forlængelse kan blive meget kompliceret

Simon Arun Vrábel - 31.10.22

// Alejandro Balde

Barca vil gerne forlænge kontrakten med Alejandro Balde, men den 19-årige venstreback ønsker at blive anerkendt på samme niveau som Araújo og Gavi. Med interesse fra England står Barca overfor en svær opgave.

Balde har i den grad fået sit gennembrud på førsteholdet i denne sæson og med kontraktudløb i 2024 ønsker den sportslige ledelse at forlænge den 19-årige catalaners kontrakt. Vejen dertil ser dog ud til at blive mere kompliceret på grund af interessen fra udlandet og de økonomiske krav fra spillerens bagland.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Forud for denne sæson havde ingen regnet med at Alex Balde ville få nogen betydningsfuld rolle på det catalanske førstehold. Rygterne gik på, at Xavi havde bedt den sportslige ledelse om at hente Marcos Alonso fra Chelsea til at aflaste Jordi Alba på den venstre back. Derfor var det også en stor overraskelse for alle, da Baldes navn pludselig var at finde i startopstillingen i holdets kun anden kamp på udebane imod Real Sociedad, som normalt har en meget stærk hjemmebane.

Balde spillede dog en fremragende kamp som Barca vandt 1-4 og derfra har den nu 19-årige venstreback nærmest ikke set sig tilbage. På trods af et par mindre gode indhop hvilket må siges at være normalt for enhver fodboldspiller, specielt i dén alder, har Balde gjort så godt et indtryk at den sportslige ledelse ønsker at forlænge catalanerens nuværende kontrakt som står til at udløbe i 2024.

Avisen Sport beretter nu, at den ellers lykkelige fortælling ser ud til at blive en smule mere dyster, for først og fremmest har de fornemme præstationer gjort, at flere klubber i Premier League begynder at røre på sig. Selvom der endnu ikke er nogen konkret interesse, så er det velkendt at specielt klubberne i England kan betale langt højere lønninger end Spanien og specielt Barca, i hvert fald som økonomien er for nuværende.

Blandt andet derfor ønsker Baldes agent – Jorge Mendes – at forsvarstalentet får en ordentlig kontrakt som indikerer, at han er en del af holdets fremtid og det især fordi alternativerne til catalanerens position forventes at stoppe i en meget nær fremtid. Selvom klubbens økonomi er stram, så henviser Mendes til, at man formåede at finde penge til andre akademispillere som Gavi og Araújo og derfor bør Balde få samme respekt.

Både Barca og Balde vil gerne hinanden og derfor forventes det, at parterne kan finde en god løsning. Den sportslige ledelse ønsker at kontrakten forlænges frem til 2027 og at Baldes frikøbsklausul på de nuværende 500 millioner euro hæves yderligere. Balde som er født og opvokset i Barcelona har da heller ingen umiddelbar intention om at forlade dén klub som han altid har repræsenteret.

I denne sæson har Balde spillet tre kampe i Champions League og ti kampe i ligaen hvor han også står noteret for tre assist.

.:FORSIDE:.