fbpx

Referat: Rayo Vallecano – FC Barcelona 2 - 1

FCBARCELONA.DK - 27.04.23

© Getty Images
// Rayo

FC Barcelona: Ter Stegen, Kounde, Araujo, Alonso (Alba 56’), Balde, De Jong (García 79’), Pedri (Kessié 68’), Gavi (Torre 79’), Torres (Fati 56’), Raphinha, Lewandowski

Bænk: Peña, Tenas, García, Alba, Busquets, Kessié, Torre, Fati, Riad, Casadó og Yamal

Mål: 1-0 Alvaro García (20’), 2-0 Fran García (54’), 2-1 Lewandowski (82’)

Barca kunne bringe sig 14 point foran Real Madrid i ligatabellen, men det ville kræve en sejr i udekampen over Rayo Vallecano. Her fik Pedri en plads i startopstillingen for første gang siden sin skadespause.

Artiklen fortsætter under annoncen


Rayo lagde friskt ud, mens Barca lige skulle finde sig til rette på den lille bane på Vallecas. Det var da også hjemmeholdet der havde kampens første forsøg i det 8. minut, men bolden sad lige i handskerne på Ter Stegen. Barca fik stille og roligt mere styr på spillet, hvor kombinationerne begyndte at fungere og samtidig var der god fart i bolden. Efter et kvarter begik Pedri en stor fejl foran eget felt, så Camello kom helt fri og afsluttede, men Ter Stegen leverede en flot redning.

Et par minutter efter tabte Gavi en nærkamp foran eget felt og det udnyttede Rayo til en god afslutning af Alvaro García, der sendte bolden i nettet til en sjælden scoring mod Ter Stegen. 1-0 til Rayo. Blot tre minutter senere var det tæt på en udligning, da Raphinha spillede Lewandowski fri foran mål, men hans forsøg blev pareret af målmanden. Kort efter headede Araujo på mål efter et hjørnespark, men her gik bolden forbi. Rayo blev båret frem af det medlevende publikum på Vallecas, der kunne lide hvad de så.

Barcas spillere fik ingen ro og det fremadrettede spil fungerede slet ikke for gæsterne, mens Rayo spillede med et højt energiniveau og pressede Barca overalt på banen. Intet lykkedes for Barca og i stedet var det Rayo der var tæt på i det 40. minut, men en god blokering af Araujo forhindrede at det blev rigtig farligt. Minuttet efter lykkedes det endelig for Barca at skabe en mulighed, hvor Lewandowski fik sendt bolden i nettet, men målet blev annulleret for en meget snæver offside. Mere skete der ikke i en skuffende første halvleg for Barcas vedkommende.

Det startede ikke meget bedre i anden halvleg, for Barca kunne slet ikke få spillet til at hænge sammen. Rayo havde initiativet og i det 54. minut var det De Jong der kom under pres og smed bolden væk, så Fran García fik frit løb mod mål. Han sendte sikkert bolden i nettet til 2-0 og så blev der jublet på Vallecas, mens frustrationerne lyste ud af Barcas spillere. Xavi reagerede med en dobbelt udskiftning, hvor Fati og Alba afløste Torres og Alonso. Det betød at Balde rykkede over som højre back. Efter en times spil afsluttede Gavi fra kanten af feltet, men uden de store problemer for keeperen.

Barcas spillere kæmpede for at komme tilbage i opgøret, men der manglede idéer og initiativ i det fremadrettede spil, så chancerne udeblev. Midt i halvlegen skiftede Barca ud igen, da Pedri blev afløst af Kessié. Problemerne fortsatte for Barca, der ofte havde svært ved at komme op på Rayos banehalvdel, inden at bolden blev tabt. Ude på sidelinjen så man en frustreret Xavi se passivt til, at intet fungerede for hans mandskab. Rayo gjorde nærmest hvad der passede dem og tilskuerne hyldede dem for indsatsen. Med 10 minutter tilbage blev Torre og García sendt på banen i stedet for Gavi og De Jong. Det betød at Eric García tog pladsen på den defensive midtbane.

Rayo gav ingen ro til Barca, der blev presset i opspillet med det resultat, at bolden blev smidt hurtigt væk. I det 82. minut var der endelig noget der fik Barcas vej, da Kessié fik blokeret et skudforsøg, hvor Lewandowski hurtigt kom på riposten og bankede bolden i nettet til en 2-1 reducering. Scoringen tændte håbet hos catalanerne, der satte jagten ind på en udligning. Rayo trak tiden alt hvad de kunne og de lykkedes med at holde Barca fra at skabe noget i slutfasen.  Spillerne virkede febrilske og manglede overblikket da det virkelig gjaldt. Det sluttede således med en fortjent 2-1 sejr til Rayo på en aften, hvor Barca havde skuffet stort.

.:FORSIDE:.