fbpx

Referat: Osasuna – FC Barcelona 1 - 2

FCBARCELONA.DK - 08.11.22

© Getty Images
// Osasuna

FC Barcelona: Ter Stegen, Balde, Marcos Alonso, Christensen (Gavi 74’), Jordi Alba, De Jong, Busquets, Pedri (Riad 89’), Torres (Fati 78’), Lewandowski, Dembélé (Raphinha 78’)

Bænk: Peña, Tenas, Bellerín, Piqué, García, Gavi, Torre, Raphinha, Fati, Casadó og Chadi Riad

Mål: 1-0 D. García (6’), 1-1 Pedri (48’), 1-2 Raphinha (85’)

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Barca spillede sin sidste kamp inden VM-pausen, da de mødte Osasuna på El Sadar i Pamplona, et opgør der samtidig var Piqués allersidste i karrieren. Han startede på bænken, mens Xavi havde fundet plads til Andreas Christensen i startopstillingen.

Osasuna mødte Barca højt på banen og det gav catalanerne problemer. Det så man tydeligt i det 5. minut, da Busquets begik en kæmpe fejl foran eget felt, så Moncayola fik en åben mulighed, men han måtte nøjes med et hjørnespark. Det blev sendt ind over, hvor David García kom løbende og headede bolden i nettet. I situationen blev Alonso løbet ned i hvad der lignede et klart frispark og VAR blev bragt i spil, men målet blev stående. Her følte Barca-spillerne sig tydeligvis snydt.

Barca havde store problemer med at få spillet til at hænge sammen. De blev presset overalt på banen og det stressede dem tydeligvis. Efter et kvarter begik Busquets en ny stor fejl, så Osasuna kom til en endnu stor mulighed, men bolden endte i sidenettet. Man skulle hen til midten af halvlegen før at Barca afsluttede for første gang i opgøret, men Baldes skud gik over mål. Tre minutter senere var det Lewandowski der forsøgte sig efter godt samspil med Dembélé, men målmanden parerede. Barca begyndte langsomt at arbejde sig ind i kampen og der kom efterhånden mere styr på spillet.

Efter en halv time var der dramatik på El Sadar, for her gik Lewandowski alt for hårdt ind i en nærkamp og det betød hans andet gule kort i opgøret. Udvisning til polakken og Barca var reduceret til 10 mand. Frustrationerne lyste ud af Barcas spillere over modgangen og de havde svært ved at få ro over spillet i den ophedede affære. I det 44. minut skabte Dembélé alene en farlig situation, da han trak ind in banen og afsluttede, men bolden blev blokeret til hjørne. Da man var kommet ind i dommerens tillægstid lykkedes det for Torres at sende bolden i nettet på et godt oplæg af Alba, men målet blev korrekt annulleret for offside. Det blev slutningen på en frustrerende første halvleg for Barca.

Da spillerne gik ned i omklædningsrummet var Piqué rasende og skældte dommeren ud, hvilket medførte et rødt kort. Ærgerlig afslutning på en flot karriere.

Barca fik en perfekt start på anden halvleg, da Alba i det 48. minut sendte bolden ind i feltet, hvor den først blev afvist af Osasunas forsvar, men Pedri stod klar og sendte den i nettet til 1-1 tæt op af stolpen. Osasuna udnyttede sit overtal til at sætte sig på spillet, men uden for alvor at true Ter Stegen i målet. Barca stod længere tilbage end man normalt ser og der blev sparet på kræfterne i det ellers velkendte høje genpres. Efter en times spil lykkedes det for Osasuna at skabe en farlig situation, da et indlæg var tæt på at snyde Ter Stegen, men tyskeren fik fat på bolden.

På grund af undertallet overlod Barca initiativet til hjemmeholdet og det handlede tydeligvis mere om at forhindre Osasuna i at skabe noget, end selv at komme fremad banen. Midt i halvlegen var det uhyre tæt på en føring til Osasuna, da Avila sendte et lumsk højt skud afsted fra distancen, men Ter Stegen fik det yderste af fingerspidserne på, så bolden gik til hjørne. Barca forsøgte at trække tempoet ud af opgøret og de virkede tilfredse med det ene point efter omstændighederne. I det 73. minut tog Dembélé på et raid fra egen banehalvdel og afsluttede, men bolden strøg over mål. Lige efter skiftede Xavi ud for første gang, da Gavi afløste en træt Andreas Christensen. Det betød at Frenkie de Jong rykkede ned i det centrale forsvar.

Kort efter kom Fati og Raphinha på banen i stedet for Torres og Dembélé. I det 79. minut brændte det igen på foran Barcas mål, men skuddet fra David García gik tæt forbi mål. Det lignede en svær afslutning på kampen for Barca, men det blev der lavet om på i det 85. minut. Her lagde De Jong en høj pasning frem til en komplet udækket Raphinha, der på flotteste vis headede bolden over målmanden i en blød bue og så var Barca pludselig foran med 1-2. Flot comeback af catalanerne i undertal. Kort efter headede Osasunas Budimir tæt forbi mål. I det 89. minut blev forsvarsspilleren Chadi Riad sendt på banen til sin debut, da han afløste Pedri. En klar defensiv gardering af Xavi.

Osasuna satsede alt for at få udlignet og det var tæt på at lykkes i overtiden, da Moncayola afsluttede, men bolden tog en holdkammerat, da den var på vej i nettet.  Mere skete der ikke og Barca hentede en flot sejr under rigtig svære vilkår. 

.:FORSIDE:.