fbpx

Referat: FC Barcelona - UD Almería 2 - 0

FCBARCELONA.DK - 05.11.22

© Getty Images
// Almeria

FC Barcelona: Ter Stegen, Balde, Piqué (Christensen 84’), Alonso, Alba, Busquets (Gavi 67’), De Jong, Pedri, Torres (Fati 61’), Dembélé (Raphinha 67’), Lewandowski

På bænken sidder Peña, Tenas, Bellerín, Christensen, García, Gavi, Torre, Raphinha, Fati, Casadó, Chadi Riad

Mål: 1-0 Dembélé (48’), 2-0 De Jong (62’)

Ud over tre vigtige point i ligaen, handlede også om at tage afsked med Gerard Piqué, da Barca tog imod oprykkerne fra Almería. Hovedpersonen selv var da også at finde i Xavis startopstilling og Camp Nou var klar til at give ham en flot sidste aften på hans hjemmebane.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Barca sad massivt på bolden fra start og hver gang Piqué modtog den, rungede hyldesten ned mod ham. I det 5. minut fik Torres hovedet på bolden i feltet og den ramte en Almería-spiller på armen. VAR trådte ind og dømte straffe og det var Lewandowski der sparkede fra pletten, men han brændte fælt med et skud forbi mål. Barca havde bolden stort set hele tiden og med et velfungerede genpres, var gæsterne nærmest belejret i eget felt. Der var god fart i Barcas kombinationer, men det var svært at finde plads og det blev kun til en række hjørnespark.

I det 18. minut forsøgte Alba sig fra distancen, men målmanden afværgede og få minutter senere var det Torres kom fri til en afslutning, men også her stod keeperen i vejen. Tilskuerne på Camp Nou sad kun og ventede på en scoring og der var konstant fare på færde, men de sidste afgørende pasninger lykkedes ikke. Da uret var tæt på at runde den halve time lavede De Jong en kæmpe fejl, så Ramazani fik en friløber mod mål, men Ter Stegen kom godt ud og gjorde sig bred. Vigtig aktion af tyskeren. Lige efter fik Torres en ny mulighed, men han sendte bolden tæt forbi mål.

Barca fortsatte jagten på en forløsende scoring, men det blev ved lige ved og næsten. I det 40. minut burde Barca været kommet foran, da Torres blev spillet i dybden, hvor han lagde ind til Dembélé foran et tomt mål, men franskmanden misbrugte den store mulighed, da han ramte bolden skævt med hovedet. I minutterne efter fik både Torres og Lewandowski afsluttet, men ind kom bolden ikke inden dommeren fløjtede til pause. Det blev dermed ved 0-0 efter 45 minutter, hvor Barca burde havde sikret sig en solid føring.

Anden halvleg fik en perfekt start for Barca, da de det 48. minut fangede Almería højt på banen, så Busquets kunne sende Dembélé afsted i dybden. Franskmanden trak godt ind i feltet og placerede bolden tæt op af stolpen til en meget fortjent 1-0 føring. Barca fortsatte med at sidde totalt på kampen og i det 56. minut burde Dembélé have scoret igen, da han kom alene med målmanden og driblede forbi ham, men i stedet for at afslutte tog han en dribling for meget og så løb det ud i sandet. Skidt beslutning af angriberen. Lige efter blev Torres erstattet af Ansu Fati.

Efter blot ét minut på banen blev Fati spillet fri til en afslutning af Alba, men målmanden parerede. Bolden røg ud til De Jong, der bankede den i mål til 2-0. Få minutter senere var det meget tæt på igen for Fati, men endnu en gang måtte han se målmanden afværge. Midt i halvlegen skiftede Barca ud igen, da Raphinha og Gavi afløste Dembélé og Busquets. Trods sin føring fortsatte Barca jagten på endnu en scoring og selvom Almería kom lidt længere frem på banen, virkede de ikke son nogen trussel. Der stod derfor Barca på det hele og Camp Nou kunne lide hvad de så, for der blev sunget igennem på lægterne.

I det 78. minut forsøgte Lewandowski frækt at loppe bolden over keeperen fra distancen, men det mislykkedes. Kampen åbnede mere op, for Almería forsøgte at få spillet rykket længere op af banen og det betød, at Barca fik mere plads. Det gav en mulighed til Balde i det 82. minut, men bolden sad lige i favnen på målmanden. Lige efter kom det som alle vidste ville ske – at Piqué blev skiftet ud til en enestående hyldest. Han omfavnede holdkammeraterne med tårer i øjnene og alle på Camp Nou rejste sig til en øredøvende hyldest. Her blev der skrevet historie på Camp Nou. Det var Andreas Christensen der i stedet kom på banen.

Det var som om at alle var berørt af situationen, for kampen mistede intensitet i de sidste minutter. Barca holdt bolden i egne rækker uden at bruge for mange kræfter. Der var et par spæde forsøg på at give tilskuerne en sidste scoring at gå hjem på og det blev derfor ved en 2-0, en sejr der burde være blevet meget større. 

.:FORSIDE:.