Referat: FC Barcelona – Celta Vigo 4 - 1

FCBARCELONA.DK - 09.11.19

// Celta

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo (Busquets 22’), Piqué, Umtiti, Junior, De Jong, Sergi Roberto, Arthur, Messi, Ansu Fati (Dembélé 46’), Griezmann (Suárez 73’)

Bænk: Neto, Lenglet, Vidal, Rakitic, Busquets, Dembéle og Suárez.

Mål: 1-0 Messi, straffe (23’), 1-1 Olaza (42’), 2-1 Messi (45’), 3-1 Messi (48’), 4-1 Busquets (85’)

Efter to skuffende kampe mod Levante og Slavia Prag, skulle Barca forsøge at komme tilbage på sporet i opgøret mod Celta Vigo. Her ændrede Valverde en del på holdet med Junior, Umtiti, Sergi Roberto og Fati i startopstillingen.

Celta lagde ud med et intenst og højt pres der gav Barca store problemer i indledningen. Catalanerne kunne slet ikke holde på bolden og det betød, at de ikke var i nærheden af gæsternes felt de første 10 minutter. Modsat evnede Celta heller ikke at være en trussel. Langsomt begyndte spillet at fungere bedre for Barca og efter et kvarter kom kampens første afslutning, men keeperen tog sig af forsøget fra Messi.

Barca satte sig på spillet, mens intensiteten gik noget ud af Celtas pres. Det gav udbytte midt i halvlegen, da Junior modtog bolden i venstre side og sendte den ind i feltet. Her ramte den en Celta-spiller på armen og dommeren dømte korrekt straffe. Det tog Messi sig sikkert af og gjorde det til 1-0. Mens Messi havde gjort sig klar til at tage straffesparket, måtte Semedo udgå og han blev afløst af Busquets. Det betød, at Sergi Roberto rykkede ned som højre back.

Man skulle hen til en halv times spil før at Celta havde sit første forsøg i kampen, da Aspas sendte et direkte frispark forbi mål. Barca havde bolden mest, men som man har set det i de seneste kampe, fungerede spillet ikke. Der manglede fart i bolden og ideer fremad banen, hvor man absolut intet så til Griezmann. Celta holdt sig inde i kampen og i det 42. minut begik Messi frispark foran eget felt. Det udnyttede Olaza til en flot udlignende scoring til 1-1.

Da uret havde rundet 45 minutter, var det Barcas tur til at få et frispark udenfor feltet. Trods pæn afstand til målet sendte Messi bolden flot over muren og i nettet, tæt op af stolpen. Flot scoring og så kunne Barca gå til pause med en 2-1 føring efter en noget lunken indsats.

Valverde valgte at sende Dembélé på banen fra anden halvlegs start i stedet for Fati, der ikke havde fået meget ud af de første 45 minutter. Netop Dembélé var tæt på i det 47. minut, da han tog et par gode træk i feltet og afsluttede, men bolden strøg tæt forbi mål. Lige efter fik Barca endnu et frispark udenfor feltet og på utroligste vis nærmest kopierede Messi sin 2-1 scoring og sendte bolden i nettet til 3-1. Dermed var hattricket en kendsgerning.

Herefter var det som om at Barca begyndte at tage lidt for let på tingene i en periode og det udnyttede Celta til at komme bedre med. Det gav tre afslutninger til gæsterne indenfor få minutter, hvor Ter Stegen i alle tilfælde måtte gribe ind og det gjorde han godt. Efter en times spil var det Barcas tur til at forsøge sig, da Messi spillede Griezmann helt fri foran mål, men franskmanden afsluttede svagt lige på målmanden.

Kampen dalede noget i tempo, men hvor Barca holdt godt på bolden og forhindrede Celta i at skabe noget. I det 72. minut blev Dembélé spillet fri på højre kanten, hvor han sendte bolden ind i feltet til Messi, der lige akkurat manglede et par centimeter fra at sende den i mål. Lige efter kom Suárez på banen i stedet for Griezmann. Netop Suárez stod for kampens næste afslutning 10 minutter før tid med et skud forbi mål.

Barca var i fuld kontrol og fem minutter før tid fik tilskuerne på Camp Nou endnu en scoring at glæde sig over. En returbold fra Celtas forsvar endte for fødderne af Busquets, der havde masser af tid. Han placerede sikkert bolden i nettet til 4-1. Et par minutter efter var Olaza tæt på med et nyt frispark, men denne gang fik Ter Stegen afværget til hjørne. Mere skete der ikke og Barca vandt fortjent med 4-1.