fbpx

Referat: FC Barcelona – Celta Vigo 3 -2

FCBARCELONA.DK - 23.09.23

© Getty Images
// Celta de Vigo

FC Barcelona: Ter Stegen, Alonso, Koundé, Christensen, Cancelo, Romeu (Araujo 46’), De Jong (Gavi 36’), Gündogan, Ferran Torres (Raphinha 72’), Joao Félix, Lewandowski

Bænk: Peña, Martínez, Araujo, Balde, Sergi Roberto, Gavi, Raphinha, Yamal, Fermín og Astralaga.


Mål: 0-1 Larsen (19’), 0-2 Douvikas (76’), 1-2 Lewandowski (81’). 2-2 Lewandowski (85’), 3-2 Cancelo (89’)


Barca spillede sin tredje hjemmekamp i træk, da Celta lagde vejen forbi i ligaens 6. spillerunde. Her ændrede Xavi lidt på holdet og det gav en plads fra start til Alonso, Romeu og Torres, mens Balde, Gavi og Raphinha tog plads på bænken.

Artiklen fortsætter under annoncen


Barca satte sig straks på bolden mod et Celta-mandskab, der stod med fem mand i bagerste kæde. Det gav tydeligvis problemer for hjemmeholdet at finde huller og der manglede fart i spillet. Derfor kunne Celta uden de store problemer holde Barca fra at skabe noget farligt i kampens første kvarter. Gæsterne satsede på omstillinger og sådan en fik de sat op i det 17. minut, hvor Aspas forsøgte at lobbe bolden over Ter Stegen, men tyskeren fik lige akkurat afværget til hjørne.

Et par minutter efter fik Celta et nyt hjørnespark, hvor Barcas forsvar i første omgang fik clearet bolden, men Celta holdt fast og fik spillet norske Larsen fri i feltet og han gjorde det køligt til 0-1. Man skulle hen til kampens 23. minut inden at Barca kom til sin første afslutning i kampen, men skuddet fra Joao Felix gik over mål. Få minutter efter var det Alonso der forsøgte sig fra distancen, men bolden gik forbi mål. I det 36. minut var der skidt nyt til Barca, for en humpende De Jong måtte forlade banen med hvad der lignede en ankelskade. Gavi kom ind i stedet.

Det kørte slet ikke for Barca og det var Celta uhyre tæt på at straffe i det 40. minut, da Larsen fik sendt et godt hovedstød af sted, men Ter Stegen leverede en pragtredning. På riposten fik De La Torre en åben mulighed, men han brændte stort med et skud over mål. Barca forsøgte at få skabe noget i slutfasen af halvlegen, men det lykkedes ikke. Det blev dermed ved 0-1 ved pausefløjtet efter 45 skuffende minutter for Barcas vedkommende, hvor Celta godt kunne have været foran med et mål mere.

Xavi reagerede ved at sende Araujo og Yamal på banen fra anden halvlegs start og det betød at Alonso og Romeu gik ud. Barca gik over til et tremands forsvar, mens Cancelo rykkede frem på midtbanen. En klar offensiv satsning fra Barca-trænerens side. Barca forsøgte tydeligt at få mere fart i spillet og de blev bakket godt op af tilskuerne på Estadi Olímpic. Presset blev øget på gæsterne, der dog samtidig fik bedre muligheder for omstillinger. Det så man i det 55. minut, da Mingueza kom fri, man han sendte bolden lige i favnen på Ter Stegen. Kort efter sendte Araujo et hårdt skud afsted, som målmanden afværgede med besvær.

Barcas problemer med at skabe de helt store muligheder fortsatte og efter en times spil kom Balde på banen i stedet for Christensen i en yderligere offensiv satsning. I det 64. minut lykkedes det endelig for Barca at bryde Celtas kompakte defensiv, da Torres blev spillet helt fri i feltet, men han brændte fælt ved at sende bolden forbi mål. Barca fortsatte jagten på en forløsende udligning og det kunne være kommet i det 67. minut, da Torres trak godt ind i feltet, men hans afslutning sad i sidenettet. Barca holdt et massivt pres på Celta, men de sidste afgørende pasninger missede, ikke mindst grundet en solid Celta-defensiv. Barcas satsning frem af banen gav Celta god plads til omstillinger og det så man i det 71. minut, da Bamba kom til en afslutning, men Ter Stegen leverede endnu en flot redning. Lige efter kom Raphinha på banen i stedet for Torres.

Et par minutter efter fik Celta sat en nærmest perfekt omstilling op fra egen baglinje og det endte med, at Douvikas kom totalt fri og sikkert sendte bolden forbi Ter Stegen til 0-2. Skuffelsen lyste ud af Barcas spillere. Fem minutter senere blev der skabt fornyet håb på Estadi Olímpic, da Felix flot tippede bolden frem til Lewandowski, der køligt løftede den over målmanden og i nettet via undersiden af overliggeren. 1-2 og stadion livede op igen. De skulle ikke vente længe, for i det 85. minut kom udligningen til 2-2. Cancelo modtog bolden i feltet og han spillede skråt tilbage til Lewandowski, der flot sendte den i nettet til massiv jubel fra tilskuerne.

Jublen blev endnu større i det 89. minut, da Gavi lagde en perfekt pasning i dybden til den fremstormende Cancelo, der på flotteste vis fik flugtet bolden i nettet til 3-2. Dermed var et utroligt comeback en realitet. Celta havde ikke givet op og i det 93. minut lykkedes det dem at spille Mingueza helt fri, men han afsluttede forbi mål. Her kunne der godt være blevet udlignet. Barca forsøgte at holde på bolden i slutfasen, men det lykkedes ikke for dem, for Celta kæmpede godt for at få skabt noget. Der kom dog ikke flere mål i opgøret og Barca vandt 3-2 efter et utroligt comeback med tre mål i de sidste 10 minutter.

.:FORSIDE:.