// El Clásico // Real Madrid // Copa del Rey

Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Busquets (Arthur 85’), Rakitic, Sergi Roberto, Messi, Dembélé (Coutinho 75’), Suárez (Vidal 78’)

Bænk: Cillessen, Coutinho, Arthur, Malcom, Vidal, Aleñá og Umtiti

Mål: 0-1 Suárez (50’), 0-2 Varane, selvmål (69’), 0-3 Suárez, straffe (72’)

Santiago Bernabeu dannede ramme om den anden pokalsemifinale mellem Real Madrid og Barca, hvor det første opgør på Camp Nou var endt 1-1. Ernesto Valverde overraskede en smule ved at starte med Sergi Roberto på midtbanen, men ellers så startformationen ud som de fleste havde ventet.

De to hold følte hinanden på tænderne i kampens indledning, hvor det var tydeligt, at der ikke blev taget for store risici. Barca havde bolden en smule mere end hjemmeholdet, men kampen var helt lige mellem to hold, der passede mere på bagude end at satse fremad banen. Barca havde ikke den store fart i bolden og temposkift så man heller ingen af. Det var således et noget begivenhedsløst første kvarter man så.

Kampen første afslutning kom i det 18. minut, da Vinícius afsluttede fra kanten af feltet, men her strøg bolden over mål. Brasilianeren fik en ny mulighed kort efter på en lidt tilfældig situation i feltet, men her kom Ter Stegen godt ud og afværgede. Madrid begyndte at sætte sig på spillet og Barca stod meget på egen banehalvdel, stadig uden at skabe noget farligt foran hjemmeholdets mål. Et par gange var catalanerne ved at få gang i noget, men de afgørende pasninger nåede ikke frem. Især Dembélé var slem til at miste bolden, mens Messis forsøg på at skabe overtal missede.

I det 36. minut var Madrid farlige igen, hvor først Ter Stegen fik afværget et skud fra Vinícius, hvorefter Benzema kom helt fri på riposten, men franskmanden afsluttede svagt. Minuttet efter var det igen tæt på, da Vinícius sendte bolden tæt over mål. Barca fik stoppet Madrids offensiv og kom bedre med i halvlegens sidste minutter, stadig uden at skabe noget foran mål. Første halvleg sluttede dermed uden scoringer og uden en eneste afslutning fra Barcas side.

Madrid lagde ud efter pausen med en god mulighed til Benzema, der med hovedet sendte bolden tæt over mål. To minutter senere blev Dembélé sendt i dybden og han fandt hurtigt Suárez i feltet, der effektivt ekspederede bolden i nettet på Barcas første afslutning i kampen. 0-1 og en perfekt start på halvlegen for gæsterne. Scoringen fik straks Real Madrid længere frem på banen og det blev til afslutninger af Kroos og Benzema, men uden at de ramte målet. Efter time var det tæt på igen, da Ter Stegen måtte ud i fuld længde for at afværge en udligning.

Madrids høje pres gav Barca problemer. De havde svært ved at holde på bolden og stod ufrivilligt foran eget felt. De havde et par muligheder for at slå kontra og udnytte den plads hjemmeholdets offensiv gav, men bolden blev smidt væk i opspillet. Madrid holdt fast og midt i halvlegen brændte det på igen, først da Ter Stegen tog sig af et skud fra Carvajal og lige efter da Semedo strejfede et skud fra Vinícius, så bolden strøg tæt forbi den ene stolpe.

Tilskuerne på Bernabeu sad og ventede på en udligning, men i stedet blev det 0-2 i det 69. minut. Igen kom Dembélé fri i dybden, denne gang i højre side. Han sendte bolden ind i feltet, hvor Varane i tæt kamp med Suárez, fik skubbet bolden i eget mål. Dermed skulle Madrid score tre gange for at komme i pokalfinalen. Hvis der var nogen på Bernabeu der troede på det mirakel, blev drømmen knust i det 71. minut. Barca slog kontra hvor bolden endte hos Suárez i feltet og her begik Casimiro et klodset straffespark. Det tog Suárez sig selv af og i bedste Panenka-stil, tippede han bolden i nettet midt i målet, mens Navas kun kunne se til. Fræk scoring af Barca-angriberen og så var kampen lukket.

Først herefter foretog Barca sine første udskiftninger, da Coutinho og Vidal afløste Dembélé og Suárez. Begge mandskaber var klar over, at semifinalen var afgjort og derfor blev der ikke længere satset helhjertet, hverken i angrebene eller duellerne. For Barca handlede det mest om at spare kræfter og undgå skader. Der skete derfor ikke meget i kampens sidste kvarter og det endte med 0-3 til Barca, hvor de reelt havde scoret på de afslutninger de skabte.