FCBARCELONA.DK - 29.10.19

// Valladolid

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba (Sergi Roberto 78') Busquets, De Jong (Rakitic 60'), Vidal, Messi, Suárez, Ansu Fati (Griezmann 63')

Bænk: Neto, Todibo, Sergi Roberto, Rakitic, Aleñá, Griezmann og Pérez

Mål: 1-0 Lenglet (2’), 1-1 Olivas (15’), 2-1 Vidal (29’), 3-1 Messi (34’), 4-1 (Messi 75'), 5-1 (Suárez 77')

Tirsdag aften tog Barca imod Valladolid i den spanske liga og her kunne catalanerne med en sejr generobre førstepladsen i tabellen. Valverde havde noget overraskende sat Ansu Fati ind i angrebet i stedet for Griezmann, mens Vidal havde fundet vej til midtbanen i stedet for den sparede Arthur.

Og man skulle blot to minutter ind i kampen, før Barca bragte sig foran. Efter et hjørnespark havnede bolden noget heldigt ved Lenglet, som resolut bankede bolden i mål via en forsvarsspiller og undersiden af overliggeren. 1-0 til Barca. Føringen holdt dog kun frem til et kvarters spil, da gæsterne sendte et farligt frispark, begået på klodset vis af Semedo, ind i feltet, som Ter Stegen parerede direkte ud i knæet på Kiko Olivas, som kunne se bolden gå i mål. Udligning af Valladolid og der blev stille på Camp Nou.

Efter en god start på kampen gik Barca dog noget i stå og havde svært ved at få spillet til at fungere. Heldigvis for catalanerne var verdens bedste fodboldspiller i hopla og efter 29 minutter slog han en genial aflevering ind i feltet til en fremstormende Vidal, som på flot vis dirigerede bolden i mål. 2-1 til Barca. Og bare fire minutter senere tryllede Messi igen, da han sendte et frispark direkte i mål helt ude ved nærmeste stolpe. Imponerede scoring af argentineren, som var hans frisparksmål nummer 50 i karrieren. 3-1 til Barca var stillingen ved pausen.

Barca kom ud til anden halvleg i et noget lavere gear og spillede mere afventende. Efter 54 minutter burde Ansu Fati have udbygget føringen, da han blev spillet fri af Messi, men afslutningen sad lige i fødderne på Masip. Efter en times spil blev De Jong erstattet af Rakitic, og efter 63 minutter kom Griezmann på banen i stedet for Ansu Fati, som ikke havde spillet sin bedste kamp.

Efter 70 minutter satte Messi gang i endnu en flot angreb, da han spillede Alba fri i venstre side. Catalaneren fandt Suárez i feltet, som sendte bolden i mål, men scoringen blev korrekt annulleret for offside. Fem minutter senere slog Barca dog til igen, da Rakitic smart vippede bolden igennem til Messi, som resolut bankede bolden i mål ved fjerneste stolpe. 4-1 til Barca. Og bare to minutter senere ville Suárez også være med, da Messi med endnu en fornem assist sendte uruguayaneren alene igennem, som sikkert placerede bolden i mål. 5-1 til catalanerne!

Der blev ikke scoret flere gang og dermed kunne Barca fejre en flot sejr på 5-1. Samtidig kan catalanerne glæde sig over, at man er tilbage på førstepladsen i La Liga og at Lionel Messi ser ud til at være tilbage i topform.