FC Barcelona - Chelsea 1 - 2

FCBARCELONA.DK - 23.07.19

// Chelsea

FC Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba; Sergio Busquets, Oriol Busquets, Riqui Puig; Dembélé, Griezmann og Collado.

Anden halvleg: Neto, Semedo Tobibo, Lenglet, Jaime, De Jong, Rakitic, Aleñá, Rafinha, Malcom, Pérez

Mål: 0-1 Abraham (34’), 0-2 Barkley (80’), 1-2 Rakitic (90’)

Barca mødte Chelsea i sæsonens første træningskamp, et opgør der blev spillet i Tokyo. Her startede Griezmann inde i en opstilling, hvor der var blevet plads til tre mand fra B-holdet – Oriol Busquets, Puig og Collado.

De to hold følte hinanden på tænderne i kampens første minutter, hvor tempoet også viste, at det er tidligt på sæsonen. Barca var mest på bolden og forsøgte at kombinere sig igennem, anført af Riqui Puig og en meget aktiv Dembélé, der dog samtidig smed mange bolde væk. Der skulle gå et kvarter inden at kampens første mulighed kom, da Puig lagde en god pasning i dybden til Dembélé, men Kepa kom ud af målet og afværgede.

Som tiden gik kom Chelsea bedre med i opgøret og midt i halvlegen var de meget tæt på at komme foran. Det var den tidligere Barca-spiller Pedro der fyrede et hårdt skud af som Ter Stegen ikke kunne holde og på riposten sendte Abraham bolden tæt over mål. Stor mulighed til englænderne. Barcas offensiv var gået i stå og Dembélé faldt ud af spillet og heller ikke Griezmann gjorde det store væsen af sig.

Det betød et overtag til Chelsea og efter 34 minutter kom de foran. Det var dog mere Busquets’ skyld end Chelseas, for han lavede en fæl fejlpasning foran eget felt, så Abraham kom helt fri og let kunne drible forbi Ter Stegen og score. Skidt aktion af Busquets, der tydeligt græmmede sig over misseren. Englænderne fastholdt overtaget og fem minutter før pausen var de tæt på igen med et skud i sidenettet. To minutter senere kunne der være blevet udlignet, da det endelig lykkes for Barca at skabe noget. Dembélé kom fri på kanten af feltet til en åben skudchance, men bolden sad svagt på keeperen. Mere skete der ikke inden dommeren fløjtede til pause.

Valverde skiftede hele holdet ud i pausen og det betød spilletid til Neto og De Jong. Hollænderen tog plads i midtbanens højre side, mens Rakitic fik Busquets’ plads lige foran forsvaret.

Barca havde god fart i bolden fra anden halvlegs start og det varede ikke længe før det udmøntede sig i chancer. Carles Pérez afsluttede to gange og Rafinha en enkelt indenfor de første 10 minutter, men hver gang fik Kepa i målet afværget. Der stod Barca på det hele og de fortsatte med at skabe muligheder. Rafinha fik en ny god mulighed, men her kom Kepa ud i fuld længde og afværgede hvad der ellers lignede en udligning.

Man skulle hen til mere end en times spil før at Chelsea var farlige efter pausen. Et skud blev rettet af af Todibo, så bolden var tæt på at snyde Neto, men en vigtig refleksredning forhindrede en engelsk scoring. Efter den gode start gik farten ud af Barcas spil og Chelsea kom bedre med. Rakitic havde et forsøg fra distancen midt i halvlegen, men ellers kneb det med at skabe noget. Chelsea kom frem på banen og pressede Barca højt, hvilket betød en del catalanske boldtab. Med et kvarter var Chelsea farlige igen, da de let for let kombinerede sig gennem det catalanske forsvar til en helt åben mulighed. Her viste Neto høj klasse med en vigtig redning.

Barcas problemer fortsatte og 10 minutter før tid kom de bagud med 2-0. Barkley fyrede af fra kanten af feltet og bolden sneg sig i mål ved foden af den ene stolpe. Barca forsøgte at få farten tilbage i kampens slutfase, men Chelseas defensiv fungerede fint og stoppede hvad der kom. Lige da uret rundede 90 minutter fik Barca et frispark lige udenfor feltet, men her sendte Rakitic bolden langt over mål. Kroaten tog gevaldigt revanche et minut senere, da han fra distancen sendte et brag af skud op i målkrydset til en 1-2 reducering.

Mere skete der ikke og Barca tabte dermed sæsonens første testkamp i et opgør hvor man tydeligt kunne se, at det er tidligt på sæsonen.