fbpx

Ter Stegen blev en sikker vinder af Zamora-trofæet

FCBARCELONA.DK - 05.06.23

// Ter Stegen // Celta

Det lykkedes ikke for Ter Stegen at holde sit 27. cleen sheet i La Liga denne sæson, da Barca i går tabte med 2-1 til Celta Vigo, men tyskeren kunne glæde sig over, at vinde Zamora-trofæet for første gang i karrieren.

Ter Stegen kunne ikke tage rekorden over flest cleen sheets på en sæson og han må derfor dele rekorden med Deportivos Liaño, der i 1993/94 holdt målet rent i 26 ligakampe.

Artiklen fortsætter under annoncen


Til gengæld kan ingen tage Zamora-trofæet fra Ter Stegen, et trofæ der uddeles til den målmand, der lukker færrest mål ind i ligaen. Tyskeren sluttede på 18 mål og det er langt foran Atlético Madrids Jan Oblak.

Der er dog scoret 20 gange mod Barca i La Liga, men to af målene er scoret mod Iñaki Peña, der måtte lukke et mål ind i gårsdagens kamp mod Velta Vigo.

Det er første gang i karrieren at Ter Stegen vinder Zamora-trofæet. Sidst en Barca-målmand vandt det var i 2014-15 sæsonen, da Claudio Bravo vogtede målet. Inden ham vandt Victor Valdés det fire gange i træk, men ingen af de to har været bedre end Ter Stegens gennemsnit.

Ter Stegen slutter sæsonen med et snit på 0,49 mål mod sig, mens Bravo lukkede 0,51 mål ind og Valdés 0,50 i sin bedste sæson..:FORSIDE:.