fbpx

Medie: Barca klar til yderligere salg af Barca Studios

Simon Arun Vrábel - 06.08.22

Rygterne om hvorvidt alle de nye spiller kan indskrives før sæsonstarten svirrer i øjeblikket i den catalanske presse som nu mener at vide, at Laporta gør klar til klubbens fjerde frasalg, nemlig yderligere 24,5% af Barca Studios.

Efter offentliggørelsen af Robert Lewandowski har flere catalanske medier spekuleret i, om klubben overhovedet kan indskrive alle de nye spillere før sæsonstarten om en uges tid. Laporta forsikrede dog om i går, at det ikke ville være et problem. Alligevel bringer avisen Sport historien om, at man forbereder endnu et frasalg af Barca Studios.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Laporta har i flere interviews gjort det klart, at han ser det som et nødvendigt onde at skulle frasælge både tv-rettigheder og dele af Barca Studios. Alligevel gør han det som ”en kalkuleret risiko” og efter det første frasalg meddelte han også, at man var klar til at sælge op til de 49%, som klubbens medlemmer havde godkendt, hvis det blev nødvendigt.

Sport fortæller at Laporta og hans team planlægger at sælge yderligere 24,5% af Barca Studios og det vil bringe det samlede salg af Barca Studios op på to gange 24,5% - samlet set 49%. Avisen mener – modsat klubpræsidenten – at salget kommer til at ske fordi klubben ikke kan indskrive de nye spillere uden denne aftale.

Køberen menes at være GDA Luma, der er ejet af Gabriel de Alba. Hans navn er ikke just kendt i den almene offentlighed med Alba er også ejer at det verdenskendte Cirque du Soleil. GDA Luma var angiveligt også med i den første budrunde omkring det første frasalg af Barca Studios, men i dét tilfælde endte Socios.com som bekendt med det længste strå.

Hvis GDA Luma i anden omgang ender som køber forventes det at prisen vil være 100 millioner euro, hvilket burde være nok til at kunne indskrive samtlige nye spillere.

 

.:FORSIDE:.