FCBARCELONA.DK - 16.04.24

// PSG

Mødet mellem Barca og PSG i aften i Barcelona er en god anledning til, at se tilbage på en af de mest ikoniske kampe i klubbens historie, da netop PSG blev kørt over med 6-1, efter at de havde vundet første opgør med 4-0.

Inden aftenens returkamp i den catalanske hovedstad, står Barca med en godt udgangspunkt efter 2-3 sejren i Paris for en lille uge siden. Langt værre så det ud i marts 2017, da de to hold mødtes i Champions Leagues ottendedelsfinale.

Barca løb ind i en slem øretæve på 4-0 på Parc des Princes og det så komplet umuligt ud, at få vendt resultatet. Det endte dog med det vildeste comeback i Champions Leagues historie, for intet hold var før eller siden gået videre fra et 4-0 nederlag.

Barca lagde flot ud med at komme foran med 3-0 allerede efter 50 minutter, men da PSG reducerede til 3-1 efter en times spil, gik gassen af den catalanske ballon. Der skulle tre mål mere til at skabe miraklet og minutterne fløj af sted. Kampen nærmede sig slutfløjtet og nogle af tilskuerne på Camp Nou begyndte at gå skuffede hjem, men det skulle de ikke have gjort.

I det 88. minut satte Neymar et fantastisk frispark ind til 4-1 og tre minutter senere blev der begået straffe mod Luis Suárez, som Neymar også scorede på. Så stod det 5-1 og jagten fik ind på den forløsende scoring. Den kom i de allersidste sekunder af dommerens tillægstid, hvor Sergi Roberto strakte sig alt hvad han kunne og satte tåen på et indlæg fra Neymar til 6-1. Camp Nou gik amok i jubel og festen fortsattte lang tid efter slutfløjtet.

I aften behøver Barca ikke vinde 6-1 for at gå videre i Champions League. De skal undgå at tabe, for så vil pladsen i semifinalen være hjemme, hvor enten Atlético Madrid eller Dortmund venter.

Se her højdepunkterne fra den 6-1 kamp i 2017: