FCBARCELONA.DK - 16.10.23

// Spanien // Gavi

Spanien sikrede søndag aften en plads i slutrunden ved EM i 2024, da man på udebane slog Norge med 0-1. Barca-talentet Gavi blev matchvinder med sin scoring i anden halvleg, men også Ferran Torres startede inde.

Gavi startede inde på den spanske midtbane i en 4-3-3 formation, hvor Ferran Torres tog sig af højre side i angrebet fra kampens start. Her var det straks Spanien, der som ventet sad på spil og chancer, men med en tvivlsom VAR-anullering af en scoring af Morata endte første halvleg uden scoringer.

I anden halvleg skulle der dog kun gå fire minutter før Spanien scorede hvad der skulle blive kampens enlige mål. Her skød Ferran Torres på mål, men bolden blev blokeret af Morata, hvorefter bolden efter endnu en blokeret afslutning endte hos Gavi, som scorede til kampens slutresultat 0-1.

Ferran Torres blev skiftet ud efter 71 minutter, mens Gavi blev taget ud efter 79 minutter. Med sejren topper Spanien gruppe A med 15 point sammen med Skotland, og begge nationer er dermed sikret en plads ved EM, da man med to kampe tilbage har fem point ned til Norge på tredjepladsen, som endda har spillet en kamp mere.

Se højdepunkterne fra Spaniens sejr over Norge inklusiv Gavis scoring herunder.