fbpx

Yamals gennembrud ingen overraskelse for Saviola

Peter Vyff - 31.08.23

// Lamine Yamal

Lamine Yamal har været denne sæsons helt store åbenbaring, hvor han allerede er at finde i startopstillingen. Hans høje niveau kommer dog ikke som en overraskelse for hans træner og tidligere Barca-spiller, Javier Saviola.

Selvom Lamine Yamal kun er fyldt 16 år, betragtes han allerede som en af de mest lovende spillere i europæisk fodbold. Stortalentet har allerede figureret i startopstillingen under Xavi, hvor hans hurtighed og tekniske færdiger med bolden, betyder at han allerede er et farligt våben på højre kant.

Artiklen fortsætter under annoncen


Xavi har endda foretrukket Yamal fremfor spillere som Ansu Fati og Ferran Torres, hvilket blot understreger den store tiltro der er til fløjspilleren. Selvom de færreste havde forudset Yamals gennembrud, så kommer det ikke som en overraskelse for den tidligere Barca-spiller, Javier Saviola.

Argentineren er i dag ansat som assistenttræner for U19-holdet, der i sidste sæson havde glæden af den dengang 15-årige Yamal. Saviola gav forleden et interview til avisen Sport, hvor han netop kom ind på stortalentet og den store udvikling som han har været igennem.

'Vi var forbløffede over, hvad vi så fra så ung en spiller, og vi følte hurtigt at vi havde af gøre med noget specielt. Allerede i en alder af 15 år gjorde han en forskel mod meget ældre modstandere. Han har så meget teknisk kvalitet samtidig med, at han er ekstremt modig i sit spil,' sagde argentineren og fortsatte: 'Han håndterede allerede fra start det hårde pres, og han havde intet problem med at tage holdet på sine skuldre'.

Assistenttræneren kom også ind på fremtiden og potentialet for La Masia-spilleren: 'Han er en fantastisk angriber og han har en kæmpe fremtid foran sig, da han også er særlig intelligent. Det overrasker mig slet ikke, at han allerede er en del af førsteholdet. Vi var alle sikre på, at han nok skulle håndtere oprykningen til førsteholdet og straks vise sine kvaliteter. Lamine træner og træner og han er velvidende om, hvad han mangler. Hans måde at spille på gør ham helt speciel - hans potentiale er endeløst' sagde Saviola videre..:FORSIDE:.