fbpx

Xavis kontraktforlængelse kan blive historisk

Simon Arun Vrábel - 12.09.23

// Xavi

Hvis alt går som forventet, underskriver Xavi inden længe en kontraktforlængelse med Barca frem til 2025, og ender han med at blive igennem hele perioden, vil han blive en af de længst siddende trænere i nyere tid.

Selvom vilkårene muligvis er nogle af de sværeste som en Barca-træner nogensinde har oplevet, så har Xavi i den grad levet op til sit ansvar. Derfor underskriver han forventeligt inden længe en kontraktforlængelse som kan betyde, at han bliver den længst siddende træner i klubben siden klublegenden Pep Guardiola.

Der var stor usikkerhed hos nogle, om Xavi havde kompetencerne til at overtage trænersædet i Barca, da han i november 2021 satte sig til rette efter aftale med Joan Laporta. Inden da havde Xavi kun stået i spidsen for Al-Sadd i Qatar, men den catalanske tidligere midtbanegeneral har i den grad lukket munden på sine kritikere med en sejr i den spanske supercup, samt ligasejren i den forgangne sæson, hvor man også kom langt i Copa del Rey.

Artiklen fortsætter under annoncen


Derfor står Laporta klar med en ny kontrakt, som går frem til 2025, og ender Xavi med at blive igennem hele kontaktperioden, kan han skrive sig ind i historiebøgerne blandt de trænere, som har stået i spidsen for Barca i længst tid i løbet af de seneste to årtier. Avisen Mundo Deportivo fortæller, at Johan Cruyff står øverst på listen med i alt otte sæsoner fra 1988-1996, og efter ham kommer Frank Rijkaard som sad i trænersædet i fem år fra 2003-2008.

Efter hollænderen kom Pep Guardiola, som havde fire sæsoner i trænersædet, men som i løbet af sin tid i klubben mest bliver af alt bliver husket for at have vundet 14 ud af 19 mulige titler i de fire år. Og små fire år vil være den tid som Xavi får i trænersædet, hvis han fuldender den nye kontrakt, som han forventes at underskrive og offentliggøre senere denne uge.

Selvom fire år ikke lyder af meget, så er jobbet i en topklub som Barca utroligt hårdt, og det vidner de mange kortere ansættelser end fire år også om. Ronald Koeman, som var træner før Xavi, fik lidt over én sæson imens hans forgænger, Quique Setién, fik endnu kortere tid. Ernesto Valverde som kom efter Luis Enrique havde tre sæsoner, imens Gerardo Martino som sad i sædet før Enrique var cheftræner i mindre end en sæson.

At det er et uhyggeligt krævende job blev bekræftet af Pep Guardiola, da han efter fire succesfulde sæsoner meldte sig udmattet og derfor selv valgte at stoppe. Også Luis Enrtique trak selv stikket.

Forlængelsen af Xavi er derfor et vigtigt punkt for både Joan Laporta og hans tid som klubpræsident, men også for Barca og spillerne for den catalanske træner har i den grad vist, hvad han kan skabe på trods af svære vilkår..:FORSIDE:.