fbpx

Xavi: 'Vi ved ikke om vi kan hente nye spillere'

FCBARCELONA.DK - 03.06.23

// Xavi // Celta

Xavi har holdt pressemøde forud for søndagens kamp mod nedrykningstruede Celta Vigo. Her var Barca-træneren meget klar omkring sit ønske med Leo Messi, men han ved endnu ikke om klubben kan hente nye spillere.

'Jeg vil rigtig gerne have at Leo kommer tilbage og det ved han godt, for vi har talt sammen, så det er op til ham. Udover Leo, skal vi have en defensiv midtbanespiller på et godt niveau. Dette er mine vigtigste prioriteter, men der er også andre' kom det fra Xavi, da han blev spurgt til sine ønsker til sommerens transfervindue.

Her er hvad han også sagde:

Artiklen fortsætter under annoncen


Har nogle spillere fået at vide, at de skal væk?
'Jeg har ikke talt med nogle spillere, for måske kan vi måske slet ikke forstærke os. Derfor kan jeg ikke tale med nogen endnu. Sådan er situationen. Den tillader mig ikke at handle. Vi er på stand-by og må vente'.

Bliver den økonomiske plan godkendt?
'Klubben er optimistisk, men intet er afgjort. Præsidenten er optimist og han siger vi skal være rolige, så det er jeg. Jeg tænker mere på det sportslige end det andet'.

Kampen mod Celta:
'Vores indstilling ændrer sig ikke. Vi ønsker at slutte af med en god følelse med at vinde og efterlade et godt indtryk. Vi går også eftet at Lewandowski bliver topscorer og at Ter Stegen holder målet rent. Vi har ikke så meget på spil som Celta, der er i en svær situation, men vi går på banen for at spille en god kamp og vinde'.

Nervøs for om Messi ikke kommer?
Jeg er ikke nervøs, men forventningsfuld. Jeg er meget spændt, både som træner og som culer. Han er en spektakulær spiller der kan hjælpe os på mange områder, men det er op til ham og jeg vil kunne forstå hvilken som helst beslutning han måtte tage'.

Forlænger Xavi snart?
'Jeg blev tilbudt en forlængelse efter vi tabte til 0-4 til Real Madrid i pokalen og den tillid sætter jeg pris på. Jeg har det godt i jobbet og der bliver ingen problemer med at forlænge. Jeg er glad og tilfreds'.

Hvad bliver Lamine Yamals rolle i næste sæson?
'Tanken er, at han skal være et sted mellem andethodet og førsteholdet. Han har en alder hvor han har brug for at spille'.

Indtrykket af Lewandowskis første sæson:
'Den har været fantastisk. Han har ændret dynamikken i truppen og han er faldet til i byen og på holdet. Han har været vidunderlig og ikke kun på grund af hans mål. Han er en topspiller i verden'.

Fortsætter Ansu Fati i Barca?
'Jeg kan ikke sige meget om Ansu eller om andre spillere for den sags skyld. Jeg kan intet sige, for vi er afhængige af La Liga og den økonomiske plan. Derefter kan vi beslutte noget'.

Er Ruben Neves et emne?
'Jeg vil ikke tale om konkrete navne. Klubben kender til mine prioriteter på positioner og sågar navne. Det er dem jeg skal drøfte det med'. 

.:FORSIDE:.