fbpx

Xavi: 'Vi skal bruge en ny defensiv midtbanespiller'

FCBARCELONA.DK - 22.05.23

// Xavi // La Liga

Xavi Hernández holdt mandag eftermiddag pressemøde forud for tirsdagens udekamp i ligaen mod Real Valladolid. Pressemødet kom dog mest til at handle om transfervinduet, Messi og forberedelserne til næste sæson.

Læs Xavis udtalelser her.

Kampen mod Valladolid:
'Der er ingen tvivl om, at Valladolid har alt at spille for i morgen mens vi intet har at spille for. De kæmper med Espanyol om at undgå nedrykning, men det er ikke noget, som vi koncentrerer os om. Vi går på banen i morgen for at vinde kampen og jeg har tænkt mig at stille med de 11 spillere, som jeg mener er stærkest på dagen. Vi skal spille en god kamp og ønsker at slutte ligaen af på en ordentlig måde'.

Racisme i spansk fodbold:
'Der har desværre været nogle racismesager og det er meget trist, at vi oplever dette i 2023. Der skal slås hårdt ned når det sker. Vi taler om mennesker og her er rivalisering mellem klubber uden betydning. Det som Vinicius var udsat for på Mestalla i går skal der slås hårdt ned på og de ansvarlige skal straffes. Jeg ved, at Valencia gør alt for at identificere de skyldige personer'.

Artiklen fortsætter under annoncen


Koundé udeladt fra truppen:
'Han har nærmest spillet alle kampe i denne sæson og nu er vi nået et punkt, hvor hans krop har sagt stop. Han er overbelastet og har brug for en pause'.

Førsteprioritet i transfervinduet:
'At hente en højre back er ikke vores førsteprioritet. Busquets forlader os efter denne sæson og derfor er det klart, at vi har brug for en ny defensiv midtbanespiller fra øverste hylde. Vi skal forsøge at erstattet Busquets på den bedst tænkelige måde og det bliver en stor opgave. Herefter har vi så andre prioriteter, som der arbejdes på'.

Hvad skal forbedres?:
'Vi har rigtig mange ting, som skal forbedres i næste sæson. Det gælder ikke mindst vores evner i knock-out turneringerne, hvor vi i europæisk sammenhæng har været for svage. Hele vores mentalitet og vores mentale styrke skal være et helt andet sted. Vi ønsker at sammensætte et hold til næste sæson, som er i stand til at vinde alle turneringerne'.

Ansu Fati:
'Vi er i gang med at planlægge næste sæson og intet er endnu endeligt besluttet for nogen spiller. Det eneste vi er sikre på er, at Busquets forlader os. Herefter må se på hvem vi har brug for, hvem vi henter og hvor meget vi kan gøre i forhold til vores økonomi og financial fair play'.

Messi:
'Jeg kan ikke sige så meget andet end at det er en mulighed, som er kastet op i luften, men som afhænger af rigtig mange ting. Han er en spektakulær spiller og jeg er rigtig gode venner med ham. Nu må vi se om det kan lade sig gøre, men i sidste ende afhænger det meget af hans egen intention og ønske'.

.:FORSIDE:.