fbpx
Annonce

Xavi risikerer at måtte undvære flere spillere mod Rayo

FCBARCELONA.DK - 12.08.22

Det begynder gelvaldigt at knibe med tiden for Barca, hvis de nye spillere i truppen skal nå at blive indskrevet, så de kan spille i morgen mod Rayo Vallecano. Xavi kan blive tvunget til at undvære flere af dem.

Her dagen før Barcas sæsondebut i La Liga, er der ingen der reelt aner hvilke spillere Xavi helt præcist råder over til kampen lørdag aften. Realiteterne er nemlig, at hverken Andreas Christensen, Franck Kessie, Raphinha, Koundé, Lewandowski, Dembélé eller Sergi Roberto er indskrevet til La Liga.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


På La Ligas seneste liste over spilleberettigede spillere ser man Ter Stegen, Dest, Piqué, Araujo, Jordi Alba, Eric Garcia, Busquets, Pedri, Pjanic, Frenkie de Jong, Nico, Ferran Torres, Ansu Fati, Memphis og Aubameyang, altså kun 15 spillere. Umtiti og Braithwaite står også på listen, men uden trøjenumre og de kommer med garanti ikke med mod Rayo, ligesom Nico udlejes til Valencia.

Barca har hen over sommeren gennemført en række tiltag der skal skabe plads til de nye spillere indenfor La Ligas fairplay-regler. Der er med ret stor sikkerhed allerede plads til flere af dem, men ikke til alle. Var der plads til alle, havde klubben forlængst meldt det ud.

Derfor kæmpes der en kamp mod tiden for kunne indskrive så mange som muligt, men der er en reel risiko for, at der ikke bliver plads til dem alle. Det vil i givet fald tvinge Xavi til at prioritere hvilke spillere der skal indskrives og hvem han må undvære lørdag aften.

Det bliver ikke nemt for ham at vælge, selvom spillere som Lewandowski, Raphinha og Dembélé nok står øverst på listen. Der er samtidig forlydender om at både Andreas Christensen og Franck Kessie har sikret sig mulighed for at ophæve deres kontrakter, hvis de ikke er indskrevet inden La Liga går i gang, hvilket altså er i morgen.

Det er derfor rimeligt kaotisk lige nu i Barcelona og det bliver spændende at se, hvad der kommer af udmeldinger i løbet af dagen.

Xavi udtager først sin trup sent fredag aften efter træningen og indtil da kan han krydse fingre for, at klubben når i mål med at få indskrevet samtlige spillere.

.:FORSIDE:.