fbpx
Annonce

Xavi overvejer AC i stedet for Romeu mod Granada

Simon Arun Vrábel - 08.10.23

// Andreas Christensen

Efter kampen mod FC Porto modtog Oriol Romeu hård kritik i den catalanske presse og Xavi overvejer angiveligt helt eller delvist at gøre brug af Andreas Christensen på midtbanen i søndagens udekamp mod Granada.

Der har i de seneste dage floreret rygter om, at Xavi overvejer at bruge Andreas Christensen på den defensive midtbane, og rygterne resulterede endda i, at cheftræneren direkte blev adspurgt om AC på holdets pressemøde op til kampen mod Granada. Xavis svar har ikke gjort spekulationerne i pressen mindre.

Det stod klart for alle, at spillet slet ikke flød i store dele af Champions League-kampen mod FC Porto og i de efterfølgende dage, har den catalanske presse sværet enige om, at problemet lå i Oriol Romeus manglende evne til at skabe den balance på den defensive midtbane, som holdet er vant til fra Frenkie de Jong og før ham Sergio Busquets.

Artiklen fortsætter under annoncen


Derfor kunne Mundo Deportivo fortælle, at Xavi angiveligt overvejede at bruge Andreas Christensen på den defensive midtbane, og det rygte endte cheftræneren endda med at blive præsenteret for, da han holdt det obligatoriske pressemøde forud for Granada-kampen. Set med danske briller var svaret fra cheftræneren interessant.

’Andreas er ikke det første alternativ, for det er ikke hans naturlige position. Vi har Romeu, Gündogan og Gavi, samt De Jong, når han vender tilbage, men vi skal ikke afvise det, for han har spillet på positionen på sit landshold' lød det.

Man kunne næppe forvente, at Xavi ville afsløre holdets taktik på et pressemøde før kampen, så hans diplomatiske afvisning var kun forventelig. Faktum er dog, at hvis cheftræneren ikke ønsker at benytte Romeu, så har han kun Gündogan og Gavi til rådighed på midtbanen, og især sidstnævnte har i høj grad sine forcer i angrebet mere end i det defensive overblik.

Dertil skal man lægge, at Andreas Christensen ikke kun har prøvet at spille på den defensive midtbane for det danske landshold, for faktisk er AC noteret kampe for både Chelsea og Borussia Mönchengladbach på netop denne position. Den danske forsvarsspiller sad på bænken i hele kampen mod FC Porto, og selvom Koundé og Araújo gjorde det formidabelt i det centrale forsvar, kan Xavi få svært ved at bænke danskeren endnu engang, da også han har leveret formidable præstationer i denne sæson.

Svaret på hvor og om Andreas Christensen spiller, får vi svaret på søndag aften, hvor der er kampstart kl. 21.00. Kampen vises på TV2 Sport X..:FORSIDE:.