fbpx

Xavi kæmper stadig med at få tingene til at fungere

FCBARCELONA.DK - 11.12.23

 


Det skabte optimisme da Xavi for to år siden overtog trænerjobbet i FC Barcelona, men kendsgerningen er, at han stadig kæmper med at få sine idéer til at fungere. Der så man senest i topkampen mod Girona.

Xavi har nogle helt klare idéer om, hvordan Barca skal spille. Klubikonet ønsker boldbesiddelse, hurtig cirkulation, et højt pres og dominans i kampene, samt flot spil og mange mål. Her lidt mere end to år efter hans tiltræden, er der stadig langt til målet.

Sidste sæsons mesterskab skabte en tro på, at holdet var på rette vej, selvom alle erkendte, at det mere var en fantastisk Ter Stegen og en solid defensiv, der var årsagen til at titlen kom i hus.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


I sommer fik Xavi forstærket holdet yderligere, ikke mindst med de to Joaos, Cancelo og Felix, så forudsætningerne for at tage endnu et skridt frem, så gode ud. Her snart midtvejs i denne sæson, har holdet snarere taget et skridt tilbage.

Der mangler både stabilitet og effektivitet. Man skal næsten tre måneder tilbage for at finde en sejr på mere end ét mål. Det vidner om store problemer i begge ender af banen. Holdet skaber chancer, men scorer ikke på mange af dem og i forsvaret bliver der begået fejl der koster dyrt.

Mod Girona havde Barca hele 31 afslutninger, hvoraf 11 af dem var indenfor rammen. Til sammenligning havde Girona 15 afslutninger, med syv af dem indenfor rammen. Sådan en statistik burde give en sejr til Barca, men kampen endte som bekendt med en 2-4 sejr til Girona.

Samtidig så man en kamp, hvor Barca ikke kontrollerede tingene som Xavi ønsker det. Girona havde ingen problemer med at følge med og de spillede lige op med den catalanske storebror. Netop problemerne med at dominere kampene, har været kendetegnende for Barca denne sæson.

Xavi har stadig opbakning fra klubbens ledelse og fra spillerne, men skulle holdet tabe yderligere terræn i ligaen samt ryge ud af Champions League er det ikke umuligt, at præsident Joan Laporta begynder at overveje alternativer på trænerposten til sommer.// Xavi // Girona
.:FORSIDE:.