fbpx
Annonce

Xavi: 'Det var til at få gåsehud over'

FCBARCELONA.DK - 29.05.23

// Xavi // Mallorca

Det varede et godt stykke tid inden at Xavi mødte frem til pressemødet efter kampen på Mallorca, for det blev første efter afskedsfesten for Camp Nou, Busquets og Alba, at pressemødet kom i gang.

'Jeg ville gerne have haft mere intensitet, men det var vigtigt at vi vandt i dag og jeg er tilfreds med, at holdet tog et skridt frem. Vi skabte mange chancer og tilskuere nød det' indledte han om aftenens 3-0 sejr.

Her er hvad han også sagde:

Artiklen fortsætter under annoncen


Afskeden med Busquets og Alba:
'Det er den bedste defensive midtbanespiller og venstre back i Barcas historie der forlader os. De har hjulpet os utroligt meget og de vil være et eksempel at følge for de kommende generationer. Det er meget følelsesladet, for det er to venner, der fortjente sådan en afsked. Det var til at få gåsehud over'.

Hvem skal afløse de to?
'Vi skal have fundet afløsere, først og fremmest for Busquets, for her har vi ikke nogen. For Alba har vi Balde og Marcos Alonso. Barca fortsætter og vi skal stadig kunne være med. På det menneskelige plan kan vi ikke erstatte dem. Det er umuligt'.

Afskeden med Camp Nou:
'Det er med blandede følelser, for alt bliver nyt, hvor vi ikke længere skal gå gennem spillertunnelen, men det nye stadion bliver bedre og først skal vi vænne os til Montjuic'.

Hvad er planerne med Ansu Fati?
'Han spillede en stor kamp i dag. Vi har brug for Ansus arbejde og mål og i dag var han meget livlig. Vi må hvordan situationen er og hvad La Liga tillader os at gøre. Ud fra det planlægger vi næste sæson og det gælder for alle spillerne'.

Baldes skade:
'Sådan er fodbold, men jeg blev vred, fordi er et frispark der gik over stregen. Heldigvis ser det ikke ud til at være så alvorligt, men det tyder på, at han er ude i 6-7 uger'.

Har Busquets og Alba spillet deres sidste kamp for Barca?
'Vi lader Busquets slippe og det samme med Jordi Alba. De tager hverken med til Vigo (Kampen mod Celta om en uge, red.) eller til Japan. De trækker sig tilbage fra Barca'.

Bliver Ferran Torres solgt til sommer?
'Vi kan ikke afsløre noget, for vi må se hvad La Liga tillader. Det eneste der er sikkert er, at Busquets og Alba stopper'.

Fortjener Messi ikke en afsked som Busquets og Alba?
'Jo, han fortjener en flot afsked, Det tænker vi alle. Vi må se hvad der sker. Alle ønsker han kommer tilbage, men det afhænger af, hvad han selv vil'



.:FORSIDE:.