fbpx

Xavi: 'Alle jeg taler med ønsker at spille for Barca'

Simon Arun Vrábel - 04.06.23

// Xavi

I et spændende interview med avisen Mundo Deportivo kom Barca-træner Xavi ind på sommerens transfervindue og de spillere, som bliver sat i forbindelse med klubben. Her kunne cheftræneren fortælle om en enorm lyst til at spille for Barca.

Inden længe går startskuddet til sommerens transfervindue, og allerede i de seneste måneder er en lang række spillere blevet sat i forbindelse med Barca. Avisen Mundo Deportivo har derfor mødt holdets cheftræner, Xavi Hernández, på kontorerne nær Ciutat Esportiva Joan Gamper, hvor snakken gik på en lang række navngivende spillere som Rubén Neves, Ilkay Gündogan og Martin Zubimendi.

Læs her interviewet med Xavi:

Et navn, som mange forbinder med Barca, og som nogle medier tager forgivet allerede har skrevet under med Barca, er Rubén Neves, men er det rigtigt, at han er den topspiller, som du ønsker på midtbanen?

'Der er rigtig mange navne i medierne. Rubén Neves forlader sin klub, det samme gør Cancelo, Gündogan, Bernardo Silva og Victor Roque. Der er så mange navne, at i sidste ende giver det ikke mening for mig at sidde her og kommentere på dem alle sammen en for en. Planlægningen er allerede gjort og de navne som vi ønsker ligger hos det tekniske sekretariat og den sportslige ledelse. Derfra, som jeg sagde forleden, så er der et scenarie A og et scenarie B fordi vi er så afhængig af den økonomiske situation. Folk bliver nødt til at forstå hvor alvorlig en økonomisk situation vi overtog. Klubben er i gang med en enorm økonomisk redningsplan og det er ikke realistisk at forlange ligaen, Champions League osv. Vi er ikke på det samme økonomiske niveau som City, Bayern, Real Madrid og Juventus hvor vi kan få hvilken som helst spiller som vi peger på'.

Artiklen fortsætter under annoncen


Hvad så med Martin Zubimendi?
'Forleden spurgte i Busquets hvilke spillere der kunne tage over for ham, og han nævnte Zubimendi. Vi bliver nødt til at lytte til spillerne på den slags positioner, for de analyserer hinanden. Det gjorde jeg også selv dengang jeg spillede og i dag kigger jeg på spillere som De Bruyne, Bernardo Silva og Veratti. Det er naturligt at følge de spillere, som er de bedste på ens egen position og ifølge Busi er det Rodrigo and Zubimendi. Mere får i ikke ud af det spørgsmål'.

Hvad så med Nico González, som vi ved, at du synes godt om?
'Jeg ser Nico mere som en offensiv spiller. Hans mindset er mere angribende og driblende. Man kan sige, at han minder om Frenkie de Jong'.

Ser du nogen mulighed for, at Nico bliver en del af førsteholdet i næste sæson?
'Ja selvfølgelig er det en mulighed. Vi har mange udlånte spillere som gør det godt, og vi har fulgt dem alle sammen. Jeg synes, at Nico har gjort det godt. Det er synd, at han var skadet i næste tre måneder. En anden spiller som jeg synes, har gjort det godt er Abde i Osasuna. Jeg er overbevist om, at de kan tage skridtet op og komme tilbage hertil. For at erstatte en spiller som Busquets, skal du dog præstere på højeste niveau i hver eneste kamp. Der kan du ikke være på 50-60% i nogle kampe. Vi må se i pre-season hvor deres niveau er'.

Hvad så med en spiller som Gündogan? Hans kontrakt udløber snart så vi kan tale frit om ham. Er det rigtigt, at han gerne vil komme og spille for Barca?
'Det eneste jeg kan sige er, at de spillere som kommer, er spillere som vi har talt med inden, og det er spillere, som ønsker at komme til Barca. Siden min ankomst til klubben har jeg talt med rigtig mange spillere og jeg har endnu ikke mødt nogen som har sagt, at de hellere vil spille for en anden klub. Alle dem vi taler med er stolte af, at Barca henvender sig til dem og vil med glæde spille for Barca. Barca har et enormt stærkt brand og det skal vi sørge for at udnytte. Når jeg taler med spillere handler det ikke om, hvorvidt de ønsker at spille for Barca men mere, om den enkelte spillers rolle i projektet'.

Så betyder det, at du har talt med Gündogan?
'Det kan jeg ikke sige noget om. Jeg kan ikke sige mere om det emne'.

Hvad med den økonomiske situation?
'I sidste ende ved vi ikke hvad vi kan og må gøre, og hver eneste dag går vi i uvidenhed. Vi spørger hver dag Jordi Cruyff og Mateu Alemany om der er noget nyt. Vores prioritet er en defensiv midtbanespiller, men vi vil også gerne have en fløjspiller eller en midtbanespiller og en højreback. Jeg tror dog på, at vi får mere afklaring i løbet af næste uge'.

 

.:FORSIDE:.