fbpx

Xavi: 'Målet næste sæson er Champions League'

Peter Vyff - 13.06.23

// Xavi // Champions League

Det lykkedes for Barca at hjemtage en særdeles fortjent mesterskabstitel i den netop overståede sæson. Catalanernes helt store mål til næste år er derfor at hente Champions League-trofæet til Camp Nou, hvilklet Xavi bekræftede i et interview.

Cheftræneren må siges at have opnået stor succes, siden han overtog holdet efter Ronald Koeman for halvandet år siden. Det er blevet til hele to trofæer i denne sæson samtidig med, at spillet på banen har udstrålet tydelige forbedringer. Barca formåede derfor at leve op til deres egne målsætninger.

Artiklen fortsætter under annoncen


Det forklarede Xavi, da han deltog i et større interview med den tidligere Real Madrid-spiller, Jorge Valdano: 'La Liga var sæsonens helt store mål - ikke fordi vi ikke ønskede at vinde Champions League, men fordi vi blev enige med præsidenten om, at ligaen var det vigtigste' sagde cheftræneren.

Joan Laporta ønsker dog at hæve niveauet yderligere til næste sæson, forklarede Xavi: 'Præsidenten sammenligner det meget med Rijkaards tid hos Barca. Riijkaard vandt ikke noget i hans første sæson, hvor vi blev nummer to. I den efterfølgende sæson vandt han La Liga, hvilket vi også har opnået nu. Og i den tredje sæson lykkedes det så at vinde Champions League' sagde cheftræneren og tilføjede: 'Det er derfor vores og præsidentens helt store mål i den kommende sæson. Vi skal som minimum kunne konkurrere med om titlen' afsluttede Xavi.

Barca er noget skuffende endt med at spille Europa League de sidste to sæsoner, hvilket ikke er noget, som klubben ellers har oplevet i de foregående 19 år. Catalanerne hungrer derfor efter europæisk succes i den fineste turnering, Champions League, hvilket dog først og fremmest kræver at holdet bliver forstærket i sommerpausen.

.:FORSIDE:.