fbpx

Vitor Roque: 'Jeg bruger kritikken som motivation'

Simon Arun Vrábel - 11.02.24

 


Vitor Roque mødtes for nylig med den catalanske avis Mundo Deportivo til et længere interview, hvor den brasilianske angriber fortalte om, hvordan han er faldet til i Barca, og hvordan han konstant forsøger at udvikle sig.

Lørdag formiddag lagde Mundo Deportivo vejen forbi Barcas træningsanlæg, Ciutat Esportiva Johan Gamper, til et langt og spændende interview med Barcas eneste indkøb i vinterens transfervindue, Vitor Roque.

Hvordan er det gået med at falde til i Barca?
'Det er et andet land end Brasilien, og det er også en helt anden type fodbold, og jeg skal stadigvæk vænne mig til det hele. Men jeg prøver at lære så meget jeg kan både på og udenfor banen'.

Er det som du drømte om, at det ville være?
'Ja, helt bestemt. Barca er verdens største klub, og det er en drøm at være her. Nogle af dem jeg plejede at spille med i FIFA, er nu mine holdkammerater, så jeg er både glad og taknemmelig for alt, som jeg oplever lige nu'.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Nu hvor euforien over at være kommet til Barca har lagt sig, hvilke mål har du så sat dig?
'Allerførst skal jeg helt i mål med at tilpasse mig alting, men derfra handler det om at kunne bidrage med så meget som muligt til mine holdkammerater, så vi forhåbentligt kan genvinde ligaen, og samtidig skal vi også yde en god indsats i Champions League'.

Hvilke spillere hjælper dig mest med at falde til?
'Mest Raphinha, for han er også brasilianer, men også Araújo, João Félix og Cancelo, for de taler også portugisisk'.

Føler du, at der er en god blanding imellem unge og erfarne spillere?
'Helt sikkert, og det hjælper mig også meget. Jeg forsøger at lytte til de erfarne spillere og lære alt hvad jeg kan, men selv de unge spillere, som har meget at lære endnu, giver mig en masse. Det gør en stor forskel både på og udenfor banen'.

Hvordan ser du jeres chancer for at vinde ligaen?
'Vi skal ind i en stime hvor vi bare vinder og vinder og vinder. Der er stadig mange kampe tilbage'.

Og hvad med Champions League?
'Vi vil ydmygt kæmpe hårdt for at gå så langt som muligt. Det er en drøm for mig at vinde det trofæ'.

Du har allerede modtaget nogen kritik for din manglende evne til at score, og du har endnu ikke været i startopstillingen. Forstår du kritikken?
'Ja, og jeg læste også noget af den, men jeg tog den blot som motivation. Barca er verdens største klub, og det er ikke nemt at falde til hurtigt. Men takket være Gud, kom målene, og nu handler det blot om at fortsætte med at arbejde hårdt, for så kommer tingene naturligt'.

// Vitor Roque
.:FORSIDE:.