FCBARCELONA.DK - 28.06.21

// Spanien // Pedri

Spanien er videre ved EM efter et drama af en kamp mod Kroatien, hvor det sluttede 5-3 efter forlænget spilletid. Kampens første mål var et spansk selvmål som Pedri helt uforståeligt blev noteret for.

Spanien er fortjent videre tilkvartfinalen ved EM, men det holdt hårdt for spanierne, der i den ordinære spilletid førte med 3-1 indtil fem minutter før tid. To kroatiske scoringer i slutfasen betød forlænget spilletid og her var Spanien stærkest med to mål mere.

Kroatien kom foran i 20. minut efter en grotesk situation, hvor Pedri lagde bolden tilbage til Unai Simon i målet. Den spanske keeper fejlede stort ved kun at strejfe bolden, så den roligt trillede i mål. Kæmpe fejl af målmanden, men det var Pedri der helt sagesløst blev noteret for et selvmål.

Pedri spillede ellers en formidabel kamp og var på banen i samtlige 120 minutter. Han havde en stor andel i et af de spanske mål og ydede i øvrigt en enorm arbejdsindsats.

Noget overraskende måtte Jordi Aba tage plads på bænken fra start, men han kom på banen i det 78. minut. Busquets startede inde og spillede godt på midtbanen, indtil han i det 101. minut dødtræt måtte udgå.

Eric García spillede en flot kamp i det centrale forsvar, men blev taget ud midt i anden halveg. Det svækkede den spanske defensiv og det udnyttede Kroatien til komme tilbage.

Spanien møder vinderen af Frankrig og Schweiz i kvartfinalen der spilles på fredag.