fbpx
Annonce

Udenlandske medlemmer er rasende: Må ikke stemme!

FCBARCELONA.DK - 28.01.21

© FC Barcelona
// Præsidentvalg

Når der holdes præsidentvalg i Barca den 7. marts, bliver det ikke med stemmer fra de cirka 3.000 medlemmer, der bor i udlandet. Det har skabt vrede og frustration, for det opleves som et brud på deres demokratiske rettigheder.

Her til aften sendte klubben information til sine 110.000 medlemmer om processen for valget, hvor det er muligt at brevstemme. Her glemmer man fuldstændig de mere end 3.000 medlemmer der bor i udlandet. For at brevstemme skal man nemlig kontakte et lokalt posthus i Catalonien, Spanien eller Andorra, der derefter bringer stemmesedlen ud og tjekker legitimation på det enkelte medlem.

Klubben melder intet ud om hvordan udenlandske medlemmer skal kunne stemme, selvom det er deres demokratiske ret, på lige fod med medlemmer der bor i Catalonien eller Spanien.

Det har fået sammenslutningen af de officielle fanklubber, de såkaldte penyas, til at komme med at skapt brev til Barcas midlertidige ledelse.

'Sammenslutningen FC Barcelona Penyas vil udtrykke sin dybe skuffelse og og vrede over, at mange medlemmer der bor i udlandet, er udelukket fra valgprocessen. Det medfører at man nægter dem deres ret til at stemme' skriver de blandt andet.

'Man beskriver processen for at stemme pr. brev, men udelader fuldstændig muligheden for dem der ikke bor i den spanske stat. De udelukkes af valgprocessen. Det diskiminerer en del af FC Barcelonas medlemmer, for selvom de bor i udlandet, er de omfattet af samme restriktioner som dem der bor i Spanien. Vi mener det er rimeligt, at de får samme rettigheder' fortsættes der i det åbne brev.

'Den spanske stat råder over systemer der gør det muligt at stemme i udlandet og vi opforder FC Barcelonas ledelse til, at undersøge dem og finde en måde der passer til præsidentvalget i klubben. Der skal kunne garanteres en fuld demokratisk proces og lige behandling af alle medlemmer af klubben' afslutter man.

Valget holdes den 7. marts og spørgsmålet er nu, om der kommer en reaktion fra klubbens midlertidige leder Carles Tusquets.

.:FORSIDE:.