fbpx

Avis: Truppen er skeptisk overfor lønnedgang

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 29.03.20

© FC Barcelona
// Coronavirus

Ifølge den madridbaserede avis Marca, forsøger Josep Bartomeu fortsat at nå til enighed med spillerne om en lønnedgang, i håbet om at man kan undgå at gennemtrumfe en beslutning. Truppen forholder sig dog skeptisk.

Barca-ledelsen lader til at have svært ved at nå til enighed med truppen om en midlertidig lønnedgang, som konsekvens af corona-krisen og de massive økonomiske tab den medfører. Før ellers siden må der dog træffes en beslutning, og jo længere tid denne beslutning trækker ud, des dårligere lys vil klubben stå i set med omverdens briller.

En af hovedårsagerne til truppens skepsis, når det kommer til at gå ned i løn, går ifølge Marca på, at en klub som Real Madrid ikke har et lignende tiltag i spil. Den corona-relaterede fodboldpause vurderes at komme til at koste Barca i omegnen af 100 mio. euro, hvilket ikke adskiller sig væsentligt fra prognosen hos ærkerivalerne.

Holdets fire kaptajner skulle derfor være kommet i tvivl om, hvorvidt lønnedgangen rettere er et udtryk for dårlig ledelse, og hvorvidt en to-måneders pause fra fodbold reelt sætter klubbens økonomi over styr. Det har allerede været fremme, at Barca-ledelsen agter at gøre brug af en regel, der giver virksomheder ret til at regulere ansættelsekontrakter midlertidigt ved behørigt begrundede årsager, hvis ikke man når frem til enighed.

Et scenarie der ligeledes ikke har været oppe at vende hos Real Madrid, hvilket kun sår endnu mere tvivl blandt Barca-spillerne. Skal man tro Marca, er der sågar bred enighed i truppen om, at ledelsen selv må kvittere for sine økonomiske fejl, og man ikke har i sinde at gå ned i løn på den bekostning.

Barcelona-truppens manglende villighed til at gå ned i løn kan dog vise sig at have en skadende effekt på omverdens og ikke mindst tilhængernes syn på spillerne. I en krisetid, hvor mange mister deres arbejde, indkomst og sågar nære relationer til en global sygdom, kan det virke usympatisk, at en række, offentlige fodboldikoner ikke er villige til at gå ned i løn.

Forlydender siger dog, at spillerne har forståelse for situationen og er klar til at tale lønnedgang, men altså ikke på de præmisser ledelsen stikker ud.

Hovedudfrodringen ligger i, at forhandlingerne ikke blev drøftet igennem for lukkede døre, inden de nåede ud til offentligheden. Den Madrid-baserede avis Marca, der står bag nyheden, har dog ikke just for vane at udtrykke sig objektivt, når det kommer til rivalerne i Catalonien. Beretningerne skal derfor tages med et gran salt. 

.:FORSIDE:.