fbpx
Annonce

Tebas: 'Spansk fodbold i store økonomiske problemer'

Magnus Wind - 15.11.20

© Getty Images
// Tebas

La Liga-chefen Javier Tebas medvirkede lørdag i et interview omkring coronavirussens indvirkning på den spanske fodboldøkonomi. Her slog han fast, at det bliver sort ud for klubberne, specielt Barca og Real Madrid. 

Coronavirussen har medført store økonomiske problemer for fodboldklubberne rundt omkring i verden. Hos Barca har man mistet i omegnen af 300 mio. euro i indtægter, hvilket er mere end forventet. Specielt manglende tv- og tilskuere-indtægter har været de primære årsager til det store økonomiske tab. Nu udtaler chefen for La Liga, Javier Tebas, at spansk fodbold generelt har store økonomiske udfordringer.  

'Vi bliver nødt til, at reducere de samlede udgifter med omkring 500 mio. euro. Klubberne kan ikke sælge deres spillere, så man forsøger at forhandle en lønnedgang på plads' sagde Tebas til avisen Marca og fortsætter:'I Spanien er Valencia, Barcelona og Real Madrid de hårdeste ramte klubber. De kan bare ikke komme af med de højtlønnede spillere'. 

Tebas sagde også, at klubberne arbejder på en løsning. 'Vi forsøger at rette op på tingene. For eksempel er Valencia ikke med i Champions League og de bliver kritiseret for at sælge spillere, men det er nødvendigt. Barcelona bliver nødt til, at reducere lønomkostningerne, hvis klubben skal færdiggøre sæsonen. Der er ikke andre muligheder' afslutter La Liga-chefen interviewet.  

Det er uden tvivl en meget bekrymrende udtalelse, specielt set med Barca-briller. Catalanernes skal få forhandlet en lønnedgang på plads med spillertruppen. Forleden brød disse forhandlinger sammen, men klubben bliver nødt til at finde en løsning.

.:FORSIDE:.