fbpx

Stigende renter komplicerer ombygningen af Camp Nou

FCBARCELONA.DK - 31.03.23

// Camp Nou

Barcas ledelse har rigtig mange udfordringer at slås med for tiden. Det bliver ikke nemmere af, at renterne er steget massivt i hele Europa, for det vil gøre de ambitiøse planer med ombygningen af Camp Nou meget dyrere.

I går blev der afholdt bestyrelsesmøde i FC Barcelona og her drøftede man blandt andet finansieringen af det såkaldte Espai Barca projekt, hvor Camp Nou skal totalt ombygges og moderniseres, ligesom hele området omkring stadion laves om.

Artiklen fortsætter under annoncen


Budgettet lyder på astronomiske 1.500 millioner euro, svarende til mere end 11 milliarder kr. Klubben har tilsagn fra Goldmann Sachs om et kæmpe lån, men siden er renterne mere end fordoblet. Da Laporta for lidt over et år siden kunne fortælle, at man kunne låne til under 3% i rente, er den nu over de 6%, altså mere end fordoblet.

Rentebyrden bliver dermed massiv og da klubben samtidig kæmper mod et stort underskud og problemer med lønningerne, er der nok at se til for præsident Joan Laporta og den øvrige ledelse.

En løsning kunne være at udskyde projektet, til der kommer lidt mere styr på økonomien og renterne måske falder lidt igen, men det er reelt ikke en mulighed at vente. Man er allerede begyndt på nedrivningen af den ene endetribune og Barca har meddelt fodboldforbundet RFEF, at man i næste sæson spiller sine hjemmekamp på det olympiske stadion i byen.

Dermed strammer det yderligere til for Barca rent økonomisk og Laporta gør hvad han kan for at få tingene til at lykkes..:FORSIDE:.