fbpx
Annonce

Status over de otte udekampe i træk

FCBARCELONA.DK - 29.01.21

© Getty Images

Med sejren over Rayo Vallecano i går aftes i Copa del Rey, sluttede Barca en stime på hele otte kampe i træk på udebane, noget som klubben aldrig har oplevet før. Vi gør her status over, hvordan det gik.

'Otte udekampe i træk og mange rejser er meget hårdt, men holdet har givet alt for at vinde disse kampe' kom det i går fra Koeman efter kampen mod Rayo.

At Barca i det hele taget kunne opleve otte kampe i træk væk fra Camp Nou, er lidt en tilfældighed på grund af corona og den sene sæsonstart. Et par runder i ligaen blev flyttet rundt, så Barca fik fire udekampe i træk i La Liga. Dertil kom de to pokalkampe mod lavere rangerende hold, der altid har fordel af hjemmebane samt de to kampe i den spanske Supercup, der blev spillet i Andalusien.

Barca indledte sæsonen med store problemer på udebane, hvilket er den direkte årsag til, at holdet halter en del efter i ligaen. Derfor var der bange anelser inden marathonløbet med otte udekampe i træk, hvor også rejserne slider på spillerne.

Nu hvor alle otte kampe er spillet, viste frygten sig ubegrundet, for Barca klarede sig fint gennem den hårde periode. De fire ligakampe er alle vundet, og det samme er de to pokalkampe, der har bragt Barca videre til kvartfinalen. Holdet måtte dog ud i forlænget spilletid mod Cornellá.

Kun supercuppen bød på en skuffelse. Både semifinale og finale sluttede uafgjort efter ordinær tid mod henhenholdsvis Real Sociedad og Athletic Club Bilbao. Mod Real Sociedad skulle der forlænget spilletid og straffespark til for at vinde, mens Barca tabte i den forlængede spilletid mod Bilbao. Her glippede sæsonens første mulige titel.

Det kan dog ikke fjerne indtrykket af en godkendt indsats under meget svære vilkår, hvor skader fortsat har forfulgt truppen, ligesom der har været behov for at trække på reserverne i et stort omfang.

De otte udekampe er nu overstået og på søndag spiller Barca sin første hjemmekamp i 2021, når Athletic Club Bilbao gæster Camp Nou i ligaen.

.:FORSIDE:.