fbpx
Annonce

Busquets' imponerende bedrifter med Spanien

Simon Arun Vrábel - 17.12.22

// Sergio Busquets

topbar2221

Med sit landsholdsstop efterlader Sergio Busquets ikke kun et enormt tomrum, men også en helt fantastisk statistik fra landsholdet som vidner om, at Barca har en af verdens allerbedste fodboldspillere i truppen.

Når man læser om Sergio Busquets statistik fra det spanske landshold, virker det næsten for godt til at være sandt. Faktum er dog, at den 34-årige defensive midtbanespiller efterlader sig nogle helt imponerende rekorder som blot vidner om, hvor stor en spiller Barca forsat har fornøjelsen af.

Det var en yderst professionel og diplomatisk hilsen som Busquets havde forfattet i hans officielle afskedshilsen. Hilsenen er meget symptomatisk for den defensive midtbanespiller, som sjældent lader sig bade i rampelyset for andet end sin fodbold. I sit forfatterskab takkede Busquets alle trænerne, fra Del Bosque til Luis Enrique, og han glemte ikke nogen medlemmer af de enkelte træner-etaper som han har været en del af i sine 13 år på landsholdet.

Sergio Busquets startede sit eventyr med det spanske landshold under Vicente del Bosque, som gav den dengang 21-årige catalaner debut den 1. april 2009 i en kvalifikationskamp til VM i Sydafrika mod Tyrkiet i Istanbul. Med sit landsholdsstop er Busquets nu den sidste spiller som var med til at vinde netop dét VM.

Artiklen fortsætter under annoncen


Busquets har deltaget i ikke færre end fire forskellige verdensmesterskaber, nemlig i årene 2010, 2014, 2018 og 2022 og det er nok til - sammen med Iker Casillas og Sergio Ramos - at være den spanske fodboldspiller med flest optrædener i et verdensmesterskab. Derudover er Busquets den spanske landsholdsspiller med tredje flest officielle landskampe. Derudover har den 34-årige midtbanespiller deltaget i hele tre EM-slutrunder i årene 2012, 2016 og 2020, hvor Spanien vandt i 2012 med Busquets i truppen.

Kun Sergio Ramos og Iker Casillas har spillet flere kampe end Busquets da de står noteret for henholdsvis 180 og 167 kampe. Til sammenligning har Busquets spillet 143 officielle landskampe. Efter ham på listen er i øvrigt catalanerens to tidligere holdkammerater i Barca, nemlig Xavi Hernández og Andrés Iniesta, som har spillet henholdsvis 133 og 131 landskampe i ”La Roja” - de røde.

Sammen med de uforglemmelige triumfer med Spanien, har Busquets også tilføjet forskellige individuelle anerkendelser. Han var på turneringens hold til EM 2012 og var MVP i Nations League, som Spanien tabte til Frankrig i 2021, en pris han også modtog til EM i 2020. Som defensiv midtbanespiller er det ikke mål som pryder Busquets’ CV men han er dog blevet noteret for to mål og ni oplæg i landsholdstrøjen. Hans første mål kom den 8. september 2014, i 5-1 sejren over Makedonien i en EM-kvalifikationskamp. Det anden kom senere samme år, den 15. november mod Hviderusland.

Det er derfor nogle helt imponerende bedrifter som Sergio Busquets lægger bag sig og på trods af, at hans landsholdskarrieren sluttede med et skuffende nederlag til Marokko i dette års VM, så vil han blive husket for alle de gode ting som han har givet det spanske landshold.



.:FORSIDE:.