fbpx
Annonce

Riqui Puigs gode indhop kan give mere spilletid

Simon Arun Vrábel - 09.05.22

// Riqui Puig

Unge Riqui Puig fik efter næste to månedens venten endelig spilletid mod Real Betis og hans gode indhop kan meget vel betyde, at Xavi finder plads til ham igen på tirsdag imod Celta de Vigo.

Barcas unge talent Riqui Puig har spillet hele sin karriere i Barca og trods svære udsigter til fast spilletid har han – både under Koeman og nu Xavi – insisteret på at blive og kæmpe for sin plads på holdet. Det har betydet længere perioder uden spilletid, men lørdag aften var et lyspunkt for den ellers hårdt prøvede catalaner.

Det var næsten to måneder siden, at Riqui Puig sidst fik spilletid under Xavi. Siden har han stået bag Pedri, Gavi, Nico og naturligvis Frenkie de Jong og Busquets. Derfor må det have glædet den unge catalaner, da han med 10 minutter tilbage af kampen mod Real Betis blev skiftet ind i stedet Gavi ved stillingen 1-1. Puig deltog hurtig i det opbyggende spil i en periode hvor Barca netop havde indkasseret det udlignende mål fra Betis og der skulle derfor kæmpes hårdt hvis de tre point skulle i hus.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Puig gjorde en god figur og man kunne på ingen måde se, at han havde været helt uden spileltid i Barcas seneste syv kampe. Det var da også hans gode defensive indsats som, sammen med Adama Traoré, gjorde, at Dani Alves efterfølgende kunne finde Alba, som scorede til kampens resultat, nemlig 1-2 til Barca. Der er ingen tvivl om, at Puig må være tilfreds med sin egen indsats efter kampen og Xavi har sikkert også lagt mærke til det gode indhop.

Det er gode nyheder for både Xavi og Puig, at indskiftningen var en succes, for faktum er, at Xavi bogstaveligt talt er løbet tør for midtbanespillere frem imod holdets næste kamp på tirsdag imod Celta de Vigo. Pedri og Nico er skadet og Busquets fik skrabet sit 10. gule kort til sig i denne sæson, hvilket giver ham en kamps karantæne. Det efterlader Xavi med Frenkie de Jong og Gavi. Man kunne derfor forestille sig, at De Jong får en sjælden mulighed for at spille på den defensive midtbane og at de to offensive pladser besættes af Gavi og Riqui Puig.

Det vil være en god mulighed for Puig at vise sig frem overfor Xavi, for her sidst på sæsonen har den unge catalaner kun spillet 391 minutter fordelt på 15 kampe i alle turneringer. En god præstation i slutningen af sæsonen kan muligvis få Xavi til at vælge en billigere løsning, nemlig at satse på spillere af egen avl frem for indkøb. En beslutning som vil være både i klubbens og Riqui Puigs interesse.

.:FORSIDE:.