fbpx

RFEF klar til at forlænge sæsonen til efter sommer

FCBARCELONA.DK - 17.03.20

// La Liga


Præsidenten for det spanske fodboldforbund RFEF, Luis Rubiales, har holdt pressemøde her til aften. Her slog han fast, at denne sæsons La Liga skal afsluttes med 38 runder, også selvom det måske først kan ske efter sommeren.

'Vi ønsker at sæsonen afsluttes og vi håber alle at det kan ske inden den 30. juni, men ingen kan garantere det. Ingen ved reelt hvad vi står overfor' indledte han.

'Vi ønsker ikke at man slutter et mesterskab nogle runder før man er færdig. Ingen skal kunne sige, at deres hold ikke vandt, forbi turneringen blev forkortet. Det skal foregå retfærdigt, også selvom det bliver efter den 30. juni' sagde han.

Rubiales blev spurgt, om det ikke kan gå ud over næste sæson. 'Det vigtigste er folks helbred og vi går i gang med at spille, når myndighederne giver os lov. Hvilke konsekvenser der kommer til næste sæson ved vi ikke, men der kan blive tale om et nyt format i næste sæson' svarede han.

Han erkendte, at det kan give problemer at forlænge sæsonen ind i juli eller senere, fordi nogle spilleres og træneres kontrakter udløber 30. juni. 'Vi håber alle at være færdige den 30. juni, men hvis det ikke kan ske, må se om vi kan forlænge fristerne og søge råd hos UEFA' var hans svar.

Rubiales blev spurgt, om varmen ikke vil blive et problem, hvis der spilles henover sommeren. 'Man kan ikke spille i Sevilla med 40 grader. Så må man spille om aften og så tænker vi ikke på, om det passer tv-stationerne i Kina eller USA' sagde han.

Rubiales slog fast, at planlægningen af den resterende del af sæsonen og næste sæson, vil ske i samarbejde med La Liga organisationen, klubberne og spillerforeningen.

Med udmeldingen fra Rubiales ligger det fast, at Barca ikke bliver kåret til mester 2019/20 på grund af deres aktuelle førsteplads, med 11 runder tilbage, som der ellers har været spekulationer om.

.:FORSIDE:.