fbpx

Planlægningen af næste sæsons opstart ligger i ruiner

FCBARCELONA.DK - 26.03.20

© FC Barcelona

Ingen ved hvornår man igen kan begynde at spille fodbold efter Corona-krisen og det får nu den konsekvens, at planlægningen af forberedelserne til den kommende sæson er sat på pause.

Under normale omstændigheder ville man på nuværende tidspunkt være godt på vej med en plan for opstarten af den nye sæson, ikke mindst omkring de træningskampe der skulle spilles, både hvor og hvornår, men selvfølgelig også mod hvem.

Den kommende sommer skulle der være spillet både EM og Copa Amércia, hvilket ville have sat sit præg på sæsonopstarten for Barca, da klubben er bredt repræsenteret på diverse landshold. Det ville have betydet en sæsonopstart uden de største profiler.

Nu er EM og Copa América udskudt et år og ligaer overalt i verden ligger stille. Meget tyder samtidig på, at det kan vare flere uger, inden man går i gang med at spille igen. Det får sandsynligvis den konsekvens, at man må forlænge sæsonen langt ind i sommeren.

Da spillerne også har krav på ferie, bliver det nærmest umuligt at planlægge den kommende sæson. Barca havde besluttet at tage til USA for at træne og spille et par træningskampe, blandt andet blev der arbejdet på en Clásico mod Real Madrid i Las Vegas. Den kamp ser ikke ud til at blive til noget.

Det er et stort arbejde at planlægge et træningsophold, med alt hvad dertil hører med logistik, hotelller, transport, træningsanlæg, medier og andre aktiviteter. Alt det forberedende arbejde ser ud til at være spildt og planlægningen ligger reelt i ruiner.

Nu er fokus derfor primært rettet på at komme gennem krisen og dernæst at få afviklet de sidste kampe i ligaen og Champions League. Først når man har et overblik over denne afsluttede del af sæsonen, kan man begynde at planlægge den næste. Derfor tegner det til en utraditioonel opstart af næste sæson.

.:FORSIDE:.