fbpx
Annonce

Piqué: 'En superliga er skidt for fodbolden'

FCBARCELONA.DK - 22.04.21

// Gerard Piqué


Gerard Piqué gav i går aftes et tv-interview, hvor han kommenterede flere aktuelle emner, blandt dem Copa del Rey sejren, den nye Superliga, Messis fremtid, Koeman og Joan Laporta.

Det var fodboldlegenden Jorge Valdano, der på tv-stationen Movistar+ satte Piqué i stolen til en snak om en række aktuelle emner. Her er hvad Piqué sagde:

Initiativet med Super League:
'Hvis jeg tager præsidentens kasket på, står vi en rigtig dårlig økonomisk situation. Han tager den bedste beslutning for klubben og det kan være rigtigt ud fra et økonomisk perspektiv. Hvis jeg ser på det som spiller, mener jeg ikke det er godt for fodbolden på lang sigt. Det vil ødelægge det nuværende system og hvad med klubber som Sevilla, Valencia, Everton, Leicester eller Napoli? Vil de forsvinde? Det er det der vil ske. Man skal finde en balance mellem de store klubber og de knap så store. I UEFA burde de store klubber have mere at sige og få flere af indtægterne, men uden at ødelægge balancen i systemet'.

Sejren i Copa del Rey:
'Det havde vi brug for og holdet fortjente det. Vi har spillet godt og fået gode resultater. Vi spiller det fodbold som vi kender så godt. Vi havde det svært i pokalturneringen og finalen blev en lettelse. Det var en kamp hvor det lykkedes godt for os'.

Mulighederne i ligaen:
'Vi afhænger af os selv og pokalsejren har givet os ekstra motivation. Vi kan se, at vi gør det godt. I Barca er man altid forpligtet til at vinde noget. Nu er vi mere rolige, for vi har gjort en del af arbejdet'.

Ronald Koeman:
'Selvom det er svære tider, er der altid muligheder. Det har han bevist. Han har været modig at bruge de unge spillere, der har fået meget erfaring i en periode, hvor det ikke var let. Den erfaring er uvurderlig. I stedet for kun at se kortsigtet på tingene, har han satset på Pedri, Araujo, Ansu, Frenkie og Ilaix. Det er unge spillere og det har stor betydning, at have så unge spillere der har spillet 40 kampe i ligaen med Barcas trøje'.

Joan Laporta:
'Også han er modig. Han har præget alle med sin glæde og optimisme. Det har vi manglet. Det går godt, men der er meget der skal ændres'.

Leo Messis fremtid:
'Jeg kan ikke sige hvad der sker med han. Det er en meget personlig beslutning. I de seneste måneder har han været glad og tilfreds. Det er vigtigt for holdet, for han påvirker alle spillerne. Når det går godt for holdet, skyldes en stor del ham. Vi skal alle støtte ham, uanset hvad han beslutter, for han har givet os så meget. Han er måske den bedste i historien og vi kan kun takke ham. Vi vil forsøge, at han er så lang tid som muligt hos os'.

.:FORSIDE:.