fbpx
Annonce

Overblik: Alemanys mange opgaver frem til sommer

Simon Arun Vrábel - 06.04.22

// Mateu Alemany

Barcas fodbolddirektør, Mateu Alemany, har en lang liste af opgaver, som skal løses frem imod sommerens transfervindue. Her kan forlængelse af eksisterende kontrakter og nyindkøb påvirke den lange liste af implicerede spillere hvis fremtid skal afklares.

Alt imens spillet på banen ser mere og mere lovende ud arbejder den sportslige ledelse i baggrunden på højtryk for dels at optimere økonomien samtidig med at Xavi skal have de bedste forudsætninger for at føre sit sportslige projekt ud i livet. Opgaven for Mateu Alemany ser meget kompleks ud, for en succesfuld forlængelse af én spiller kan ændre klubbens prioritet for en anden. Omvendt kan et brud i forhandlingerne for en spiller øge nødvendigheden for en anden.

Her giver vi et overblik over den lange liste af opgaver, som Mateu Alemany har liggende på sit skrivebord.

Forlængelser:

Arajúo og Gavi: Begge spillere er i enslydende situationer hvor deres gennembrud på førsteholdet gør, at de ønsker en kontrakt som afspejler deres indsats. På trods af, at klubben har en begrænset økonomi, har man formået at give Pedri og Ansu Fati gode kontrakter som gør, at Araújo og Gavi ønsker samme anerkendelse.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Dembélé: Den franske spiller har kontraktudløb denne sommer og hvis klubben ikke ønsker at lade dens dyreste indkøb nogensinde rejse kvit og frit skal kontrakten forlænges. Der er genoptaget forhandlinger i denne uge.

Sergi Roberto: Som det ser ud lige nu lader Barca kontrakten løbe ud, hvilket giver Sergi Roberto frit spil til at forhandle med andre klubber. Lige nu virker det til, at den 30-årige catalaner er meget lavt på listen over spillere med en fremtid på Camp Nou.

Udlånte spillere:

Griezmann: Hvis franskmanden spiller sæsonen færdig i Atlético forsætter hans lån i endnu en sæson. Herefter er Atlético tvunget til at købe franskmanden for 40 millioner euro såfremt han spiller minimum 45 minutter i 50% af de kampe, hvor han er til rådighed.

Trincao: Portugiseren har vist gode takter i Wolverhampton, men det er forsat usikkert, om englænderne benytter deres købsoption på 30 millioner euro. En mulighed kan være at bytte ham direkte for Adama Traoré, men i øjeblikket er Adama andetvalg efter Dembélé. Det kan dog ændre sig hvis Dembélé ikke forlænger.

Coutinho: Brasilianeren har imponeret Steven Gerrad i Aston Villa og manageren har senest indikeret til pressen, at man skulle være villige til at betale de 40 millioner euro, som Barca har indbygget i låneaftalen. Hvis englænderne ikke indløser denne klausul udløber hans kontrakt til sommeren 2023, hvorfor der skal findes en løsning hurtigt hvis ikke klubbens næstdyreste spiller skal forlade Camp Nou gratis.

Artiklen fortsætter under annoncen


Pjanic: Den 32-årige bosnier er fladet godt til i tyrkiske Besiktas og ser ikke ud til at indgå i Xavis planer for næste sæson. Med kontraktudløb i 2024 ser Galatasaray ud til at være en oplagt løsning.

Iñaki Peña: I netop Galatasaray står den unge spanier i øjeblikket på mål og han ønsker at komme hjem til Barca som officiel andenmålmand for Ter Stegen. Det kræver dog, at Neto finder en ny klub.

Alex Collado: Den 22-årige catalaner vender retur til sommer fra sit udlån til Granada og her er det endnu uvist om Xavi vurderer, at han er stærk nok til at indgå i førsteholdstruppen. Hvis ikke vil et nyt udlån være mest oplagt, men spørgsmålet er til hvilken klub.

Mulige afgange:

Adama: I øjeblikket står han bag Dembélé i kampen om spilletid på højrefløjen. Xavi har ikke givet indikationer på, at han er en del af fremtiden på Camp Nou og brasilianske Raphinia er i medierne udset som direkte erstatning hvis Dembélé ikke forlænger.

Riqui Puig: Heller ikke under Xavi har den unge catalaner, som efterhånden er blevet 22 år gammel, formået at slå igennem, og med spillere som Nico Gonzalez, Frekie de Jong, Gavi og Pedri ligger hans fremtid mest sandsynligt udenfor Camp Nou.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Braithwaite: Med danske øjne er det ærgerligt, at hårdt arbejde ikke har kunnet matche kvaliteten fra konkurrenterne i angrebet. Det forventes, at klubben ønsker at tjene penge på danskeren, som først har kontraktudløb til sommeren 2024.

Neto: Kontrakten udløber til sommeren 2023 og med Peña retur vil det være oplagt at finde en ny klub til Neto. Spørgsmålet er dog hvor, for brasilianeren, som tidligere har været førstevalg i Valencia, vil ikke sige ja til hvem som helst.

Ez Abde: 20-årige Abde fik sit gennembrud på førsteholdet i denne sæson da skadessituationen var værst. Som situationen ser ud nu er et udlån mere oplagt end muligheden for spilletid under Xavi.

Helt åben fremtid:

Memphis: I øjeblikket er han andetvalg efter Ferran Torres på trods af, at Koeman hentede ham til Camp Nou som en stjernespiller. Med kontraktudløb i 2023 bør Alemany finde en løsning på hans situation allerede denne sommer imens klubben forsat kan tjene fornuftigt på et salg.

Dani Alves: Selvom han har spillet de fleste betydningsfulde kampe, så er faktum, at brasilianeren fylder 39 år til maj. Omvendt er der ingen anden højre back, som præsterer på samme niveau som veteranen. De fleste regner med en forlængelse på endnu et år.

Udover denne lange liste er Alemany også involveret i spillerkøb, hvilket gør, at den sportslige ledelse går en særdeles travl sommer i møde.

.:FORSIDE:.