fbpx
Annonce

Overblik: Dette skal Koeman have talt med Laporta om

FCBARCELONA.DK - 20.03.21

// Joan Laporta // Ronald Koeman


På sit pressemøde tidligere i gang fortalte Ronald Koeman, at han forventer at holde et møde med klubbens nye præsident, Joan Laporta, den kommende uge. Få her et overblik over, hvilke emner der står øverst på agendaen.

Der er ingen tvivl om, at Koeman er glad for, at der endelig er kommet en ny ledelse i klubben, efter at præsident Josep Maria Bartomeu trådte tilbage helt tilbage i oktober måned sidste år.

Klubbens midlertidige ledelse kunne ikke tage store beslutninger, som f.eks. spillerkøb og derfor måtte Koeman undvære at forstærke holdet i vinterens transfervindue, som han ellers ønskede det. Havde Koeman fået sin vilje, var både Eric García og Memphis Depay nok kommet til klubben i januar, men det skete som bekendt ikke.

Nu håber Koeman på en snak med Laporta om mulighederne til sommer. 'Efter kampen i morgen er der en landskampspause og så får vi tid til at tale om holdet og mulige forstærkninger. Der er tid til lære hinanden bedre at kende' udtalte han på pressemødet i dag.

Her er de emner der presser mest på:

Lionel Messi:
Koeman og Laporta deler håbet om, at Leo Messi vælger at blive i klubben efter denne sæson. De får helt sikkert talt om hvordan de i fællesskab skal overbevise holdets anfører. Det ligner en vigtig fælles opgave, hvor Laporta skal stå for det økonomiske samt et sportsligt projekt som Messi tror på, mens Koeman skal kunne føre det ud i livet med Messi som en nøglefigur.

Forstærkninger:
Koeman skal forklare, på hvilke positioner han mener holdet skal forstærkes. Listen skal helt sikkert også prioriteres, for med klubbens stramme økonomi, skal pengene bruges rigtigt. Det er vigtigt for Koeman at få forklaret, hvad der mangler for igen at spille med om Champions League.

Koeman ventes at nævne spillere som Eric García og Memphis Depay, der begge kan komme til klubben på fri transfer, men også andre navne som Agüero og måske også Erling Håland kan komme på tale, og sandsynligvis også en række andre muligheder.

Hvem skal sælges:
Barca har ikke råd til at øge lønbudgettet, så med behovet for nye spillere, skal nogle også rejse den anden vej. Her skal Koeman fortælle Laporta, hvilke spillere han kan undvære. Her er det næppe forkert at der peges på spillere som Coutinho, Umtiti, Junior, Pjanic og måske endda Griezmann. Også Braithwaite kan komme på tale for at skabe indtægter.

Koemans egen fremtid:
Koeman har kontrakt i næste sæson også, så det haster umiddelbart ikke at med at få hollænderens fremtid diskuteret. Laporta vil nok helst se tiden an og vente med en snak til sæsonen er slut. Vinder Barca både La Liga og Copa del Rey, står Koeman stærkt i håbet om en forlængelse.

Alligevel må det forventes, at Koeman ønsker en snak om hvor han står i forhold til Laportas fremtidensplaner.

.:FORSIDE:.