fbpx
Annonce

Óscar Minguezas vilde forvandling på to år

Rune Stentoft Arlbjørn - 21.04.21

© Getty Images
// Mingueza

Óscar Mingueza har i denne sæson været en del af førsteholdet næsten siden sæsonstarten, selvom han stadig tilhører B-holdet. Her har den catalanske forsvarsspiller imponeret og det var der nok ikke mange der regnede med.

På grund af Minguezas flotte præstationer for førsteholdet i denne sæson ventes den 21-årige forsvarsspiller at blive permanent rykket op på førsteholdet til den nye sæson, men det stod ikke lige skrevet i kortene for Mingueza for blot et år siden.

Mingueza startede ellers i Barcas ungdomsafdeling, da han var otte år gammel tilbage i 2007. Siden kæmpede han sig op til at spille for B-holdet, men her var det ikke just ham, der stod forest i køen, når det kom til spilletid under García Pimienta.

På B-holdet var Mingueza fjerdevalget i det centrale forsvar efter Araújo, Chumi og Jorge Cuenca, der alle havde prøvet at være med førsteholdet inden det blev Minguezas tur. Derfor var det ikke ventet, at Mingueza ville få den chance han fik i starten af sæsonen.

Før denne sæson gik i gang blev Araújo rykket op på førsteholdet, mens Barca sendte Chumi og Jorge Cuenca videre i karrieren. Da Koeman så lige pludselig fik brug for en forsvarsspiller fra B-holdet stod Mingueza tilbage som den mest erfarne spiller og valget faldt på ham.

Den foreløbige kulmination kom lørdag aften, hvor Mingueza spillede 88. minutter af pokalfinalen mod Bilbao og gjorde det rigtig godt.

Dermed må man sige, at det har været en vild udvikling Mingueza har været igennem de sidste to år. Det viser bare, at man som ung spiller ikke skal give op, selvom man måske ikke lige står forrest i køen.

.:FORSIDE:.