fbpx
Annonce

Officielt: Ilaix Moriba solgt til Leipzig

Rune Stentoft Arlbjørn - 31.08.21

@ Getty Images
// Ilaix

Barca har netop offentliggjort, at man har solgt Ilaix Moriba til Leipzig. Den tyske klub betaler 16 millioner euro for midtbanespilleren og derudover kommer der 6 millioner euro i variabler.

Så er der endelig kommet en afklaring på en lang transfersaga. Ilaix Moriba forlader Barca permanent, da han netop er blevet solgt til den tyske klub Leipzig fra Bundesligaen. Ilaix har skrevet under på en kontrakt med Leipzig til 2026.

Som nævnt får Barca 16 mio. euro for det nu tidligere La Masia-talent plus yderligere 6 mio. euro i variabler, som sandsynligvis er præstationsbetinget. Derudover får catalanerne også en videresalgsklausul med i handlen på 10%.

Salget af Ilaix sætter en tyk streg under en lang og slidsom transfersaga, hvor Ilaix ikke ville acceptere Barcas tilbud om en kontraktforlængelse. Barca truede med en sæson på tribunen for B-holdet, men i sidste ende lykkedes det at få et salg igennem til en tilfredsstillende pris for den catalanske storklub.

Ilaix Moriba kom til Barca i 2010 og spillede sig siden op gennem ungdomsrækkerne til debuten for førsteholdet i januar i en pokalkamp mod naboerne fra Cornellà. Ilaix nåede 18 kampe for førsteholdet og Barca takker den unge midtbanespiller for tiden i klubben.

.:FORSIDE:.