fbpx

Officielt: Barcas lønloft rammer nyt bundniveau

Peter Vyff - 21.02.24

 


Barcas økonomiske situation har i lang tid betydet, at ledelsen har haft ganske svære arbejdsbetingelser. Catalanernes problemer voksede sig imidlertid kun større i går, hvor La Liga offentliggjorde klubbernes nye lønloft.

Siden Joan Laporta overtog styringen med Barca, har han sammen med resten af ledelsen forsøgt at få økonomien under kontrol. Præsidenten har formet flere tiltag for at styrke økonomien samtidig med, at han også har forsøgt at skabe en konkurrencedygtig spillertrup.

Det kastede da også et spansk mesterskab af sig i sidste sæson, men de økonomiske problemer ser dog ud til at fortsætte. Barca betaler på nuværende tidspunkt langt mere i løn end hvad klubbens tildelte lønloft tillader, og det har gjort det svært for ledelsen at agere på transfermarkedet.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Catalanerne har for nuværende et lønbudget på lidt over 400 mio. euro, hvilket overskrider den tidligere grænse på 270 mio. euro. Det betyder blandt andet, at ledelsen kun kan bruge 50% af indtægterne fra spillersalg på at hente nye forstærkninger. Det gør det samtidig også svært at registere nye spillere på førsteholdet, samt at forlænge deres kontrakter. Det er nogle ekstremt hårde arbejdsbetingelser for ledelsen at navigere i, og intet tyder på, at situationen snart forbedres.

Ledelsen måtte nemlig i går se deres lønloft falde yderligere til 204 mio. euro, hvilket La Liga kunne offentliggøre. Catalanerne bruger dermed i øjeblikket omkring det dobbelte af, hvad der er tilladt, og det kan give store problemer. Joan Laporta har derfor endnu mere arbejde i sigte for at stabilisere økonomien og fortsat sikre, at Barca har en trup, der kan konkurrere med om samtlige trofæer.

// Joan Laporta
.:FORSIDE:.