fbpx

Officielt: Barca bekræfter lønnedgang til spillerne

FCBARCELONA.DK - 26.03.20

© Getty Images
// Coronavirus

FC Barcelona er sent torsdag aften kommet med en officiel udmelding om, at de sætter spillernes løn ned. Det gør de ved at benytte en regel i det spanske arbejdsmarked, hvor lønnen skal svare til den tid, der arbejdes.

Udmeldingen fra klubben er ikke særlig konkret i forhold til hvor meget spillerne må gå ned i løn. De skriver, at sagen bringes for de catalanske myndigheder med henvisning til, at den aktuelle corona-krise gør, at lønnen må tilpasses det lavere antal timer, som spillerne kan yde i den aktuelle situation. Den regel der tages i brug kaldes ERTE og tillader virksomheder at justere arbejdstid og løn efter aktivitetsniveau.

Barca har således tænkt sig at sætte spillerne og andre ansatte i klubben ned i arbejdstid og tilpasse lønnen proportionelt derefter. Hvor meget arbejdestiden og deraf lønnen forventes justeret, siger klubben ikke noget om. 

Som det ser ud i dag, træner spillerne derhjemme et par timer om dagen, men de spiller selvfølgelig ingen kampe og skal heller ikke bruge tid på rejser til udekampe. Derved kan der godt blive tale om en væsentlig nedsættelse af arbejdstid og dermed løn. Barca vil forelægge sagen for spillerne og de øvrige ansatte og forklare aspekter og konsekvenser. I catalanske medier nævnes der, at lønnen for spillerne kan blive reduceret med op til 70%.

Udmeldingen må samtidig tages som et tegn på, at det ikke er lykkes for klubben at forhandle en frivillig aftale om lønnedgang på plads med spillerne. I torsdagens pressemeddelelse skriver Barca, at man først vil informere spillerne og staben om intentionerne, og herefter tage fat i myndighederne for at få dem gennemført.

.:FORSIDE:.