fbpx

Officielt: Barca præsenterer flot milliardoverskud

FCBARCELONA.DK - 29.09.23

// FC Barcelona

Torsdag eftermiddag kom Barca med særdeles gode nyheder, da man kunne præsentere det endelige regnskab for sidste sæson 2022/23. Her kom catalanerne ud med et imponerende overskud på 304 millioner euro efter skat.

Det er ikke nogen hemmelighed, at Barca-ledelsen med præsident Joan Laporta i spidsen de seneste år har udført et hårdt og vanskeligt arbejde for at få styr på klubbens skræntende økonomi. Her har man jagtet besparelser i samtlige af klubbens sektorer samtidig med, at man også har solgt ud af klubbens aktiver.

Torsdag kom så resultatet af ledelsens økonomiske bestræbelser, for her kunne Barca præsentere et flot regnskab for sidste sæson. Her endte man nemlig med et overskud efter skat på hele 304 millioner euro - eller hvad der svarer til 2,3 milliarder kroner. Ledelsen havde ellers budgetteret og forventet et overskud på kun 274 millioner euro, hvilket man altså endte med at overgå med hele 30 millioner euro.

Artiklen fortsætter under annoncen


På klubbens operationelle plan endte man med indtægter for vanvittige 1,259 milliarder euro, mens man havde operationelle udgifter for 1,165 milliarder euro. Her er der for sidste sæson blevet sat rekorder for den største indtjening på både det kommercielle område og på indtjening fra billetsalg.

Udover det flotte overskud har Barca også formået at reducere klubbens gæld for anden sæson i træk. Her er man gået fra en gæld på 680 millioner euro den 30. juni 2021 til 552 millioner euro den 30. juni 2023.

For sæsonen 2023/24 har ledelsen måtte nedjustere forvetningerne og det skyldes, at man som bekendt spiller på det midlertidige stadion Estadi Olímpic Lluís Companys mens Camp Nou renoveres. Her er der plads til markant færre tilskuere og samtidig sælges billetterne billigere. Derfor forventer ledelsen indtægter for 859 millioner euro i denne sæson og et overskud efter skat på beskedne 11 millioner euro.

.:FORSIDE:.