fbpx

Nu skal Xavi finde et alternativ til Messi i angrebet

Simon Arun Vrábel - 08.06.23

// Xavi

Cheftræner Xavi Hernández var for længst gået i gang med at planlægge den kommende sæson med Messi som en del af holdet og nu hvor argentineren følte sig nødsaget til at vælge Barca fra, skal Xavi finde en ny offensiv profil.

Det har helt sikkert ærgret mange Barca-fans verden over, at Lionel Messi alligevel ikke vender tilbage til sin barndomsklub, men især for Xavi må det være en skuffelse, for nu skal cheftræneren ud på markedet og finde et nyt offensivt es, som kan supplerer Robert Lewandowski i angrebet.

Barcas offensiv har i denne sæson været holdets svageste led. Imens forsvaret har slået den ene rekord efter den anden og lukket historisk få mål ind, så har angrebet omvendt været helt tandløst i mange kampe. Det har fået Xavi til at fokusere på at forstærke angrebet, og her var den oprindelig plan, at Messi skulle være den helt store frelser i form af sin kreative offensive tankegang.

Artiklen fortsætter under annoncen


Med Messi ude af billedet skal Xavi nu i stedet ud på markedet og finde et alternativt, og det bliver langt fra nogen nem opgave. De nuværende spillere i truppen, Ansu Fati og Ferran Torres, virker mere til at have en fod ude af klubben efter flere skuffende indhop. Derudover er den sportslige ledelse ikke afvisende hvis der kommer et stort bud på Raphinha, og derfor er det altafgørende med nye offensive kræfter.

Tidligere har Bernardo Silva været rygtet til Barca, men de seneste meldinger fra aviserne Mundo Deportivo og Sport går på, at portugiseren også står højt på ønskesedlen hos PSG. Samtidig har Silva et prisskilt som umiddelbart virker svært for Barca at kunne betale på nuværende tidspunkt, og derfor har Xavi og den sportslige ledelse en kæmpe opgave foran sig i at finde en offensivspiller som samtidig matcher budgettet.

Det betyder, at der med stor sandsynlighed vil komme et hav af rygter i de kommende uger om spillere, som Barca er interesseret i, eller spillere som selv tilbyder sig til catalanerne som man også har set flere eksempler på i tidligere transfervinduer.

.:FORSIDE:.