fbpx

Messis udmelding viser anstrengt forhold til ledelsen

FCBARCELONA.DK - 30.03.20

// Lionel Messi // Coronavirus


Da Leo Messi tidligere i dag, i sin egenskab af anfører, udsendte en meddelelse på vegne af hele truppen, efterlod den et klart billede af, at forholdet mellem spillerne og klubbens ledelse ikke er det bedste.

Der er næppe tvivl om, at Barcas spillere er godt utilfredse med mange af de beslutninger som ledelsen har taget i løbet af denne sæson og den ageren der har været. Da Messi på vegne af truppen i dag bekræftede en lønnedgang på over 70% på grund af Corona-krisen, var der også formuleret en inddirekte kritik af ledelsen.

'Vi er de første, som ALTID har hjulpet klubben når de har bedt os om det. Endda har det mange gange været på vores eget initiativ, mens vi andre gange har følt det vigtigt og nødvendigt' skrev Messi, og fortsatte: 'Derfor overrasker det os, at man fra klubbens side har forsøgt at sætte fokus på os og forsøgt at presse os til noget, som vi hele tiden har ønsket at gøre'.

Det interessante er, at spillerne har fundet det nødvendigt, at tage denne kritik med i udmeldingen, for det havde de reelt ikke behøvet. De kunne have holdt kritikken internt i klubben, men valgte altså det modsatte. Havde relationen mellem klub og spillere være perfekt, havde man ikke formuleret sig på den måde.

Det er ikke første gang at Barcas spillere udtrykker utilfredshed med ledelsen denne sæson. Messi var uden med riven i et sjældent omfang, da han reagerede skarpt på sportschef Eric Abidals kritik af unavngivne spilleres indsats. Messis svar rystede Abidal, der hurtigt måtte beklage.

Derefter kom beskyldningerne om, at nogen i ledelsen bevidst kørte smædekampagner på de sociale medier mod blandt andre Messi og Piqué. Den sag undersøges stadig, men spillerne har ikke glemt det. Smædekampagnerne er en kendsgerning, men hvem bestilte dem?

Flere af spillere har også kritiseret den sportslige planlægning denne sæson, hvor den smalle trup på 19 spillere har belastet alle og bragt holdet i en svær situation. Det tvang Barca til en nødløsning med Martin Braithwaite, en spiller der normalt aldrig ville komme i betragtning i en klub som Barca.

Det er et skidt tidspunkt med en konflikt internt i klubben, hvor sammenhold vil være det bedste middel til at komme gennem krisen. Derfor er det nu op til præsident Josep Maria Bartomeu at få klinket skårene, så sæsonen kan afsluttes med det fælles mål at vinde titler.

.:FORSIDE:.