fbpx

Messis berømte burofax er blevet afsløret

FCBARCELONA.DK - 05.09.21

// Lionel Messi

For lidt over et år siden ønskede Leo Messi at forlade Barca og det meddelte han klubben i en meget omtalt burofax. Nu er den pågældende burofax kommet frem i lyset og her fremgår Messis argumenter for at ville væk.

Ikke mange mange kendte til begrebet 'burofax' før Messi sendte en sådan til daværende præsident Josep Maria Bartomeu. En burofax er et elektronisk fremsendt dokument, der har juridisk bindende virkning.

Det var efter forrige sæson at Messi havde fået nok. Han følte sig skidt behandlet af Bartomeu og troede ikke længere på klubbens projekt. Derfor ønskede han at udnytte en klausul i sin kontrakt, der gav ham mulighed for at forlade klubben.

Den pågældende burofax blev sendt den 24. august, kort efter at Barca med et brag røg ud af Champions League efter 8-2 lussingen mod Bayern München. Messi anfører, at han stopper pr. den 30. august med henvisning til den nævnte klausul. Det er avisen Mundo Deportivo der har fået fingrene i den berømte burofax.

Det helt store stridspunkt var, om Messi kunne bruge klausulen, for formelt var sæsonen slut den 30. juni, men corona gjorde, at man forlængede den helt til august. Spørgsmålet var så om klausulen udløb den 30. juni og derfor ikke kunne bringes i spil i august, eller om den var gældende til august på grund af den forlængede sæson.

Netop dette tema omtales også i burofaxen, hvor Messi anfører, at sæsonen efter hans mening sluttede i midten af august, efter kampen mod Bayern. Messi omtaler corona som en ekstraordinær begivenhed der medførte, at sæsonen blev forlænget. Derfor følte han sig berettiget til, at ophæve sin kontrakt og forlade Barca.

Som bekendt var Bartomeu uenig i denne vurdering. Han fastholdt at klausulen ikke længere kunne benyttes og at Messi dermed måtte blive en sæson mere.

Messi følte sig sikker i sin sag, og at han rent juridisk ville vinde i sidste ende. Han ønskede dog ikke en langtrukken konflikt med sin klub og derfor accepterede han modvilligt at tage en sæson mere.

Derfor er det også noget grotesk, at Messi nu er væk, her et år senere. I august 2020 ville han væk, men fik ikke lov. I 2021 ville han blive, men Barca havde ikke råd til at beholde ham.

.:FORSIDE:.